Er det mulig?
Meg og en kompis har brygget en ESB for første gang.
Den stod i kjelleren hans i 2 uker, og vi flasket i går.
Første uke måtte den stå uten gjærlås, men med alufolie over hullet hvor gjærlåsen var. Uke nr 2 byttet vi ut lokket og la over nytt lok+ gjærlås.
I utgangspunktet trodde jeg dett var null problem, men ved flasking smakte ølet veldig lite og udefinerbart, og fargen var 2-3 hakk mørkere enn hva jeg er vandt med.
Derfor så lurer jeg på om nevnte metode er en pådriver for oksidering? Kan det virkelig skje så fort?
Meg og en kompis har brygget en ESB for første gang.
Den stod i kjelleren hans i 2 uker, og vi flasket i går.
Første uke måtte den stå uten gjærlås, men med alufolie over hullet hvor gjærlåsen var. Uke nr 2 byttet vi ut lokket og la over nytt lok+ gjærlås.
I utgangspunktet trodde jeg dett var null problem, men ved flasking smakte ølet veldig lite og udefinerbart, og fargen var 2-3 hakk mørkere enn hva jeg er vandt med.
Derfor så lurer jeg på om nevnte metode er en pådriver for oksidering? Kan det virkelig skje så fort?