Noen bryggedager blir dessverre preget av dårlig konsentrasjon. Ting blir litt rutineprega og man er ikke alltid like skjerpa på detaljene; For et par dager siden pitcha jeg gjærstarteren i vørteren med OG=1.054(kjølt til ca 11grader) uten å ha tilført O2en først. Jeg tilsatte O2 på vanligvis fungerende mengde like etterpå. Starteren med høstet/vasket WLP 830 German Lager var greit igang etter 1 døgn på kolbe. Jeg gjorde ellers som alltid, satte dunken i kjøleskap med varmebelte og STC på 9 grader. Nå har den stått i snart 2 døgn uten at gjæring har kommet godt i gang. Bare litt lukt i skapet røper svak gjæring. Spørsmålet er om jeg har driti meg ut ved å tilsette O2 etter pitch? Eller var ikke vørteren kjølt nok ved pitch? Kjøler som regel til ca 9 grader først.
Hva mener de drevne lagerbryggerne?
Hva mener de drevne lagerbryggerne?