Bitterhet tar fett, men kan kræsje med salt. Kullsyre og alkohol er også med på å ta fett. Så jeg ville også gått for en frisk juleølvariant, evt en kraftig brown/dark ale.
edit, skreiv salt en gang for mye! k&a er også med på å ta FETT
Jeg synes røykøl passer utmerket til pinnekjøtt, men greit at det ikke er en for søt variant. Røyksmaken som er tilstede begge steder blir på en måte integrert og mindre framtredende i både mat og drikke.
Kanskje dumt å poste dette her, men champagne er kanskje det aller beste jeg vet til pinnekjøtt. Det blir en annen tilnærming, men kontrasten dette gir er kjempespennende
Delte meninger altstå. Ser det egentlig gjennom hele tråden. Bitre øl som IPA, mindre bitter varianter som pale ale/ESB. Noen nevner Hesjeøl fra Haandbryggeriet. Dvs. en Saison med bittelitt røkmalt og brett (?). Siden noen drikker Champagne (noe jeg ikke gjør) lurer jeg på Gueuze ikke burde virke, synes de ligner en del på hverandre. En Saison der vi jekker opp bitterheten burde kansje og virke? Godt man har litt tid til jul og teste/brygge (lather, rinse, repeat).
Ikke missforstå, jeg kunne godt tenke meg å matche pinnekjøtt med et røkøl jeg,
men røken vil utligne hverandre litt samtidig som det vi utfylle hverandre
Hadde vært spennende å prøve et kraftig røkøl til urøkt pinnekjøtt
Ikke missforstå, jeg kunne godt tenke meg å matche pinnekjøtt med et røkøl jeg,
men røken vil utligne hverandre litt samtidig som det vi utfylle hverandre
Hadde vært spennende å prøve et kraftig røkøl til urøkt pinnekjøtt
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.