Da har jeg gjort et forsøk på å sette sammen en oppskrift, men har ikke all verdens erfaring med å gjøre det selv. (kun en batch av fire) men det er helt klart mye mer morsomt å servere noe man har konstruert selv
Noen kommentarer på dette? Holder det med et rør gjær? blir første forsøk med flytende gjær dette
Meskes på 68 grader med skylling av meskeposen til slutt.
Recipe: single nelson
Brewer: sørnypan
Asst Brewer:
Style: English IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 35,96 l
Post Boil Volume: 27,90 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l
Bottling Volume: 21,30 l
Estimated OG: 1,054 SG
Estimated Color: 22,0 EBC
Estimated IBU: 42,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 81,6 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,50 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 78,9 %
0,70 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 12,3 %
0,50 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 3 8,8 %
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 37,0 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
20,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 4,9 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 7 -
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 7,0 Da Hop 8 0,0 IBUs