Oppsann, temperatur dropp i gjæringskar, hva bør gjøres?

Hei hopp!
Etter helgetur kommer jeg hjem og får høre at det har vært 30 blå i helga. Jeg får straks bange anelser og sprinter inn i gjæringsbua og ser at gjæringtemp har falt fra 19 grader til 15..... (varmeovnen var tydeligvis for liten).

Hva bør jeg gjøre, hadde to brygg stående, en mild som har stått i 11 dager og en wit som kun har stått 9 dager, begge hadde liten aktivitet før helga.
Begge har startet på 17 grader og tanken var at de skulle gjære siste dager opp mot 20.

Har lest noe om temp sjokk for gjæren, hva er en god strategi?
La de stå ute, gradvis økning av temp eller ta de inn og dermed få opp tempen kjappere?

En annen ting, burde jeg legge til mer tid før tapping på fat? (hadde planlagt tapping torsdag 17.02) 
Feks, dra det opp til 20 iløpet av et par dager og la det stå der i 4 -5 dager?

mvh ole
 
Tilbake
Topp