For min del bryter jeg opp 30-min humlen i en liten andel ved 60 - helt enkelt fordi oppskriftene til Kinn skalerer veldig dårlig ned til 50 liter. Skal man nå riktig IBU må man bruke absurde mengder humle på 30 min. På et brygg som Vestkyst, der bitterhumlen er samme som resten gjør det kanskje ikke så mye, men for f.eks Ekstra God Bitter, der bitterhumlen er en annen enn smak/aroma, var jeg litt nervøs over å kunne endre balansen mellom de ulike humlene i smaksbildet.
Som andre sikkert har poengtert allerede kan ikke humle skaleres lineært. Dersom jeg skal treffe rett IBU på oppskriftene til Kinn må jeg bruke mellom 2 og 3 ganger så mye humle på 30 min sammenlignet med hva Kinn selv gjør.
Da synes jeg det var langt mer hensiktsmessig å bryte opp 30-min humle i en liten andel på 60 minutter, slik at jeg treffer rett IBU på en mer "normal" måte og med litt mer siviliserte mengder humle totalt.