Hei!
Jeg er fortsatt på hvete\wit-ølbølgen, og lurer på hva mulighetene mine er for partial mash brygging.
Siste wit'en jeg lagde på hvetemaltekstrakt ble mye mørkere enn Hoegaarden typene jeg er så glad i. God på smak, men jeg skulle gjerne hatt de litt lysere. Jeg lurer på om jeg kan oppnå dette ved å steepe korn?
Jeg har fått tak i en 20-liters kjele som fungerer på induksjonstoppen min, og en sånn meskepose. Hva er mulighetene mine nå? Jeg har lagd en hveteøl fra ekstrakt nylig hvor jeg steepet (på norsk "Trekke"?) bygg og hvete, men det var snakk om ca 500 gr med korn totalt.
Jeg tenkte at med en større kjele så kunne jeg bruke mer korn og mindre maltekstrakt for å få mere lyse korntyper i ølet?
Noen tips anyone?
- M
Jeg er fortsatt på hvete\wit-ølbølgen, og lurer på hva mulighetene mine er for partial mash brygging.
Siste wit'en jeg lagde på hvetemaltekstrakt ble mye mørkere enn Hoegaarden typene jeg er så glad i. God på smak, men jeg skulle gjerne hatt de litt lysere. Jeg lurer på om jeg kan oppnå dette ved å steepe korn?
Jeg har fått tak i en 20-liters kjele som fungerer på induksjonstoppen min, og en sånn meskepose. Hva er mulighetene mine nå? Jeg har lagd en hveteøl fra ekstrakt nylig hvor jeg steepet (på norsk "Trekke"?) bygg og hvete, men det var snakk om ca 500 gr med korn totalt.
Jeg tenkte at med en større kjele så kunne jeg bruke mer korn og mindre maltekstrakt for å få mere lyse korntyper i ølet?
Noen tips anyone?
- M