Finn Berger
Moderator
Noe jeg etter hvert blei klar over i løpet av de første par åra jeg brygga, var at stålkjeler trenger stell. De er rustfrie bare så lenge den beskyttende hinna av kromoksid er intakt, og vi kan slite ganske hardt på den. Stikkordet er passivering.
Det sirkulerer en del informasjon om dette som ikke, så vidt jeg kan forstå, er korrekt; kanskje særlig ideen om at vi kan passivere med StarSan. Av det jeg har funnet av informasjon, virker denne artikkelen mest solid: Passivation - Modern Brewhouse wiki
Nå har jeg ikke noe faglig grunnlag for å vurdere dette, så de av dere med metallurgisk kompetanse; er denne artikkelen så god som jeg tror?
Det sirkulerer en del informasjon om dette som ikke, så vidt jeg kan forstå, er korrekt; kanskje særlig ideen om at vi kan passivere med StarSan. Av det jeg har funnet av informasjon, virker denne artikkelen mest solid: Passivation - Modern Brewhouse wiki
Nå har jeg ikke noe faglig grunnlag for å vurdere dette, så de av dere med metallurgisk kompetanse; er denne artikkelen så god som jeg tror?