Sliter med å bestemme meg selv. Har lyst på en bitter til sommeren. Samtidig hadde det smakt med en cream ale eller amerikansk blonde.
Kanskje en IPA? Kanskje alle
Godt poeng.Oss bruker å ha ein Sesion IPA på 2.7 %.
Kjekt med noke som ikkje slår deg ut[emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nei, vi risikerer ikke å få oksidert humla over en normal sommer.
Ang 7fjell og tøs.
Var for noen uker siden på "ølkurs" hvor de stod for øl og underholdning.
Faglig var det kanskje ikke så mye å hente men husker et lyst øl som jeg tror ble sagt var humlet med bl a
Nelson. Likte det godt og kan tenke å lage det til sommeren.
Navnet er glemt men noen vet kanskje hva det heter? Tror det stod for en stor del av omsetningen.
-Såpass ot får du tåle Finn, ølet var et slikt du ser etter
RIS med kokos og nugatti. Og en enkelt nellikspiker.
...
Jeg brygget en gang et øl som heter "de Berljinse wit", en kjelsyrnet Berliner Weisse gjæret med WLP530.
DET var friskt og godt det. Kanskje jeg må børste støvet av den oppskriften og brygge den igjen?
Og så skal det selvfølgelig brygges Tsjekkisk pils, for det er så godt.
Jeg lager da ikke øl med diacetylDu er glad i diacetyl?
Hm.... Kan jeg gjøre som Nøgne Ø, og komme unna med å lage en bitter av WLP007?Hehe - jeg har brygget en ny batch i dag av den som fikk meg til å innse at "pokker; dette er jo bedre enn pils når du er tørst og varm":
[SNIPP]
Den forrige brygget jeg med 1318 (som er den gjæren Kinn bruker, forresten), og den gir ørlitt restsødme. (Gjæret ned til 1.013, og det er langt fra søtt). Nå bruker jeg min gamle favoritt 013, som fort kan gi et ganske tørt resultat. Skal bli artig å se forskjellen.
Hm.... Kan jeg gjøre som Nøgne Ø, og komme unna med å lage en bitter av WLP007?
https://www.vithvadudrikker.no/oppskrifter/nogne-o-bitter.html
Eller blir det for clean og nøytralt? (Er det ikke det vi vil ha i sola,da?)
Jeg lager da ikke øl med diacetyl
Hvor legger du IBU på den Mats?Tja, Det pleier å gå i en pils-ting her.
100% Pilsner(OG 1.045), mesk på 66°C.
Noe amerikansk humle til bitterhet
Noe amerikansk seint i koken
Wyeast 2042 på 10°C i tre uker.
Det blir knall, det blir friskt, det blir helt perfekt.
Rundt 25, veit at @Finn Berger liker det mye høyere i pilsen sin, men ikke jeg.Hvor legger du IBU på den Mats?