Rask utgjæring?

Hei. Satte en coopers irish stout for tre dager siden. Brukte en boks(1.8kg) til ti liter, steepet også 300g roasted barley til vannet ble 75 grader. Hadde i ekstraktet når det begynte å koke og kokte i 15min før avkjøling. Hadde i et glass med wlp004 irish ale gjær. Gjæringen startet kjapt, første døgnet måtte jeg bruke blowoff tube da det "tøyt" brunt skum ut av gjærlåsen. SG var 1064, nå etter tre dager bobler det veldig lite av gjærlåsen, målte gravity for moro skyld og den var på 1020. Er ikke det veldig kjapt? Vil den gå noe særlig lengre ned? Skal uansett ikke røre den før tidligst om en uke tror jeg.
 
Høres helt normalt ut. Regner med temperatur på rundt 18 grader?
FG synker nok trolig litt til.  :ilike:
 
Står på 19grader så det var bra tippet ;) Dumt spm: gjærer mindre brygg ut raskere enn større?
 
Tilbake
Topp