1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Renhold/ vedlikehold tappeanlegg

En tråd i 'Utstyr' startet av Roadrune, 5 Apr 2020.

  1. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stord
    Jeg vurderer å bygge meg en kegerator med tre tappekraner for å slippe flaskestyret, men med null erfaring er jeg litt nysgjerrig på hvor mye jobb som kreves for å holde det tipp topp.
    Må kranene vaskes for hver bruk, eller kan de stå noen uker f eks?
     
  2. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan stå litt. Men ukesvis så får du problemer. Skal det stå lenge er det greit å kjøre litt starsan blanding gjennom dei


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Roadrune liker dette.
  3. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Eg rengjør og renser mellom hvert øl. Utover det har eg ikkje hatt problem. Man kan alternativt vaske stykket der øl kommer ut fra kranen ved lengre opphold mellom tapping. Enten ved å skru av "munnstykket" og skylle det i lunkent vann, eller ved egnet liten kost.
    I det hele tatt er det litt arbeid med alt, men mindre med fat og kraner.
     
    #3 RealGone, 5 Apr 2020
    Sist redigert: 5 Apr 2020
    Jo-Helge og Roadrune liker dette.
  4. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg vasker stort sett kun tappelinjene ved fatbytte. De kan med andre ord stå på lenge uten noe vedlikehold, uten at jeg har hatt noe problem av den grunn. Ellers er det kjapt gjort å kjøre gjennom litt pipeline (klorbasert vask). Du trenger bare skylde med vann etterpå. Star san er ikke nødvendig (og kan forøvrig reagere med klor og lage klorgass...).

    Uansett, i det store og hele er det sykt mye mindre pes med en kegerator/keezer enn å kun kjøre på med flasking. Min mening i hvert fall :)

    EDIT: en forutsetning her er nok at du går for gode kraner (eks. Perlick, Intertap etc.) og at tappeanlegget ikke står ubrukt med øl i slangene over veldig lang tid.
     
    #4 Marius K., 5 Apr 2020
    Sist redigert: 5 Apr 2020
    Roadrune og Jo-Helge liker dette.
  5. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stord
    Ja, hadde tenkt enten Perlick eller Intertap. Så da vil det stort sett holde å skylle tuten etter hver drikkedag, og vaske linjen ved fatbytte da altså :)
     
    Marius K., RealGone og Jo-Helge liker dette.
  6. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Skal glatt innrømme at eg ikkje vasker tuten hvis det kun går en uke eller to. Men, det er kjempeenkelt og tar et lite minutt så...
     
    #6 RealGone, 5 Apr 2020
    Sist redigert: 5 Apr 2020
    erikraude liker dette.
  7. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har Perlic kraner på kjøleskapet. Dei kan stå lenge uten at dei vert treige. Har også ein to linjers Linder den må ein gjere rein etter bruk. Kan ikkje så lenge før dei kranene setter seg.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har en sprayflaske ved keezeren. Sprayer litt opp i tuten etter bruk og setter på en sånn beskyttelseshette på kranen. Tipp topp det.
     
  9. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Glemte å nevne at eg har Intertap.
     
    Jo-Helge liker dette.

Del denne siden