Kjetil S skrev:Ingen snakker stygt om w34/70, mange snakker stygt om s-23.
Er Nybegynner på pils. / Har 2 24 l dunker bohemian pils til gjæring i fryseboksen, en dunk med s-23 og en med 34/70. OG 1050 Har nå stått i 24 dager i 10,5 gr. 34/70 har stoppet å gjære mens dunken med s-23 plupper litt ennå (ett plopp hvert 40 sek) Gjennomførte diacylrast etter 2 uker.
Jeg skal dra på ferie i morgen, og har lite lyst til å tappe i natt og lurer da på om dunkene kan stå i 10,5 gr til jeg er tilbake om 10 dager, tilsammen 35 dager. Event bør jeg senke temperaturen ??
takker for kjappe svar. Det var betryggende å høre. Da kompromisser jeg og senker tempen litt til 8 gr. Antar det fremdeles er høy nok temp til å gjære ut ?Ja du kan la de stå på 10'c i 35 dager.
Har du hatt dia rast, kan du også kjøle ned brygget og la de stå kaldt til du kommer hjem. Begge deler funker.