Saison Rue

Thomas Nesser

Norbrygg-medlem
Hei,

Kjøpte en bok med oppskrift på Saison Rue. Humle (Magnum og Sterling, Gjær (WLP570 og WLP) finner vi greit på nettbutikkene. Men Malten gir oss en utfordring, de er:

- 4,2 kg Great Western two-row pale malt
- 2 kg Weyermann rye malt

Hva vil være gode erstatningsmalter for disse?

Thomas
 
Ser Bryggeland selger Weyermann rye malt. Du kan sikkert bruke en pale malt fra hvilken som helst europeisk produsent.

Hva var den andre gjærtypen, WLP?
 
Jeg har ingen erfaring med Brettanomyces i gjær, og oppskriften til Saison Rye er litt spesiell under fermentering og flasking:
  1. Kjøl ned vørter til 18 grader og tilsett WLP570
  2. Hev temperaturen gradvis til 29 grader, når FG er oppnådd, stikk om til nytt fat og la ølet godkjøre seg i 5-7 dager.
  3. Tillsett sukker og WLP650 Brettanomyces bruxellensis før flasking
Vi skal lage en 20L batch, og det jeg er er usikker på er hvor mye WLP650 en skal bruke, lager en starter av den og?
 
Tilbake
Topp