Morn!
Laget en IPA som det ble litt lite futt i. Lurer på om årsaken er omtappingen til nytt gjæringskar et par dager før flasking? Det ble veldig lite bunnfall i den nye gjæringsbøtta. Er dette årsaken til at det ikke ble så mye CO2 i flaska? Er det liksom for lite gjær igjen i ølet til at det kan lages nok CO2?
P.S satte gjæringsbøtta i kjøleskapet kvelden før flasking, for å få klarest mulig øl.
Karbonering: Tilsatte sukkerlake, ca. 5g sukker pr. liter øl. Flaskene stod 14dager i 22grader. Deretter i kjøleskap.
Laget en IPA som det ble litt lite futt i. Lurer på om årsaken er omtappingen til nytt gjæringskar et par dager før flasking? Det ble veldig lite bunnfall i den nye gjæringsbøtta. Er dette årsaken til at det ikke ble så mye CO2 i flaska? Er det liksom for lite gjær igjen i ølet til at det kan lages nok CO2?
P.S satte gjæringsbøtta i kjøleskapet kvelden før flasking, for å få klarest mulig øl.
Karbonering: Tilsatte sukkerlake, ca. 5g sukker pr. liter øl. Flaskene stod 14dager i 22grader. Deretter i kjøleskap.
Sist redigert: