Kold Brygg
Norbrygg-medlem
Du kan jo vurdere Grytetippen fra Senja om du får tak i den.Det er gjæren, trur jeg. Den drar pH'en godt ned. En trenger derfor visst ikke bekymre seg så mye om pH når en brygger weissbier.
Nå fikk jeg litt lyst til å prøve meg på en weissbier med bare bygg - men antakelig ikke nok til å faktisk gjøre det. Jeg trur det kanskje får konsekvenser for balansen mellom nellik og banan. Jo mer bygg du bruker, jo tydeligere blir nelliken.
Men jeg brygger det nå med like deler av begge - eller jeg blander inn mye rart, bl.a. rug - og jeg kan ikke si at det blir annerledes enn med 70% hvete.
Hei,
Jeg tror du vil like denne: Senja Handbryggeri Grytetippen Dampfbier.

Senja Handbryggeri Grytetippen Dampfbier

Uten at det forteller så mye, siden vi ikke har en Weizen med samme "oppskrift" fra samme bryggeri.
Nå skal det sies at jeg ikke har smakt noen norske weizen som er på høyde med de beste tyske. Samme med Helles.