Skal prøve meg på en BEINHARD sjokolade/vanilje stout. Har dog ikke laget en slik oppskrift før, så greit å sjekke med ekspertisen om det mangler noe
Est Original Gravity: 1,090 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG
Estimated Alcohol by Vol: 9,6 %
Bitterness: 41,9 IBUs
Est Color: 66,2 EBC
4,80 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 56,5 %
0,96 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 2 11,3 %
0,48 kg BEST Melanoidin (BESTMALZ) (70,0 EBC) Grain 3 5,6 %
0,48 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 5,6 %
0,24 kg BEST Chocolate (BESTMALZ) (900,0 EBC) Grain 5 2,8 %
0,24 kg BEST Wheat Malt (BESTMALZ) (4,8 EBC) Grain 6 2,8 %
0,08 kg BEST Black Malt (BESTMALZ) (1200,0 EBC) Grain 7 0,9 %
0,72 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 8 8,5 %
0,50 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 9 5,9 %
30,00 g Horizon [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 29,5 IBUs
50,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 20,0 min Hop 11 12,4 IBUs
2,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 12 -
200,00 g Cacao Nibs (Secondary 10,0 days) Flavor 13 -
3,00 Items Vanilla Beans (Secondary 10,0 days) Flavor 14 -
Kakaonibs og vaniljestenger trekkes i vodka før de tilsettes etter stormgjæring.
TAKKER(!) for alle tilbakemeldinger!