Bare grums i bildet.Takk for innspill
10kg pilsmalt, 0.7kg Crystal 20EBC
Test for å se om screenshot fungerer bedre..
Har min tvil
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Hei, tenker å kjøre en ikke-blytung juleøl med en del lakris men også friskhet. Tror jeg bytter ut WLP 007 som jeg hadde tenkt med s-04 for å spare tid. Har 30 L klassisk, tørr Saison (med svakt hint av kvernet pepper, snadder!) så denne juleølen må gjerne være godt krydret og "over the top". Dette er en bastardoppskrift med flere inspirasjoner så denne har nok aldri blitt brygget før, så fint med kommentarer på både malt og humle/krydder og om dette vil funke sammen
Fermentables
50% 2.5 Maris Otter Pale - UK 38
20% 1 Munich - Dark 20L - US 35
5% 0.25 Chocolate - UK 34
10% 0.5 Wheat - UK 37
6% 0.3 Molasses - US 36
10% 0.5 Melanoidin Malt - US 37
5.05 kg
Hops
g variety type usage time AA IBU
15 Admiral Pellet Boil 60 minutes 13.5 24.7
20 East Kent Goldings Pellet Boil 20 minutes 6.5 9.6
20 Centennial Pellet Boil 5 minutes 10.5 5.1
55 g IBUs calculated using the Tinseth formula
Yeast
name attenuation
Fermentis Safale S-04 75%
Other Stuff
amount unit name usage
1 each Cinnamon Flame Out
0.15 kg Licorice root powder Boil
0.2 kg Ginger Boil
Mash Steps
type heat temp °C time
1 Infusion 67 60 minutes
Special Instructions
This recipe does not have any special instructions.
Batch Size 18.00 Liters
Boil Size 21.00 Liters @ 60 min
OG 1.066
FG 1.017
Color 30.2° SRM (=59 EBC)
Efficiency 75%
Bitterness 39.4 IBU (tinseth)
BG:GU 0.60
Alcohol 6.4% ABV
Calories 224 per 12oz
Hei,
Skal lage en tysk pils og har følgende oppskrift, noen som har noen kommentarer ?
HOME BREW RECIPE:
Title: Tysk Oktober Pils
Author: Knut A. Ausland
Brew Method: All Grain
Style Name: German Pilsner (Pils)
Boil Time: 90 min
Batch Size: 25 liters (fermentor volume)
Boil Size: 37 liters
Boil Gravity: 1.033
Efficiency: 75% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.049
Final Gravity: 1.011
ABV (standard): 5.04%
IBU (tinseth): 27.47
SRM (ebcmorey): 6.12
FERMENTABLES:
4600 g - German - Pilsner (87.6%)
400 g - German - Carapils (7.6%)
250 g - German - Acidulated Malt (4.8%)
HOPS:
10 g - Northern Brewer, Type: Pellet, AA: 12.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 19.2
50 g - Saaz, Type: Pellet, AA: 3.7, Use: Boil for 15 min, IBU: 8.5
50 g - Saaz, Type: Pellet, AA: 3.7, Use: Boil for 2 min, IBU: 1.45
MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 66 C, Time: 90 min, Amount: 21 L
2) Infusion, Temp: 78 C, Time: 15 min, Amount: 21 L
3) Sparge, Temp: 78 C, Time: 30 min, Amount: 21 L
Starting Mash Thickness: 4 L/kg
YEAST:
White Labs - German Lager Yeast WLP830
Starter: Yes
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76.5%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 10 - 12.78 C
Fermentation Temp: 10 C
Pitch Rate: 1.5 (M cells / ml / deg P)
NOTES:
Strike temperatur 71 grader
Boil gravity 1.033
Lufte vørter med ren oksygen
Pitche gjær når 8 grader er nådd
Lage gjærstarter
Diacetyl rest 18-21 grader i 1-2 dager ( ved 2/3 utgjæring )
Cold crash 2-3 grader i 3-4 dager
Jeg valgte 66 grader for å få et øl med mer fylde. Har mesket et par pils tidligere på 64 grader og fått godt øl, dog noe tynt. Jeg brukte tysk noblehumle sist, men tenkte å prøve Saaz denne gangen siden denne får mye skryt ( har aldri brukt kun Saaz tidligere ). Tenkte å tilsette denne med 50g som smak og aromahumle med en dosering på 2g humle pr liter øl. Bitterhumla er egentlig valgt fordi jeg hadde denne i fryseren og at jeg mener at denne bidrar til at jeg får den bitterheten som jeg ønsker.Bare pirk: Du liker Saaz bedre enn tyske edelhumler?
Jeg mesker lavere (63/64) med et steg til på 70-72. Men det blir sikkert ikke ugreit med 66.
Jeg valgte 66 grader for å få et øl med mer fylde. Har mesket et par pils tidligere på 64 grader og fått godt øl, dog noe tynt. Jeg brukte tysk noblehumle sist, men tenkte å prøve Saaz denne gangen siden denne får mye skryt ( har aldri brukt kun Saaz tidligere ). Tenkte å tilsette denne med 50g som smak og aromahumle med en dosering på 2g humle pr liter øl. Bitterhumla er egentlig valgt fordi jeg hadde denne i fryseren og at jeg mener at denne bidrar til at jeg får den bitterheten som jeg ønsker.
Mangler oppskrift jeg, men tenker på noe slikt;
tre, fire prosent carapils, ti,femten prosent munic og resten pilsmalt.
OG ca 1.060, W34/70 som startes rundt 7-8C. Fyller opp med Magnum til 55 IBU.
Er vel ikke noe spesiellt med dette men nå har jeg omsider fått tak i Strisselspalt.
Tenker å bruke 2-3g/l ved 10 min av den.
Humla er helt ny for meg så tar gjerne imot bedre forslag på oppskrift.
Vil så høy bitterhet slå ihel smakshumla?
Liker lagere med bu/gu opp mot 1. Men det blir kanskje feil her?
Mangler oppskrift jeg, men tenker på noe slikt;
tre, fire prosent carapils, ti,femten prosent munic og resten pilsmalt.
OG ca 1.060, W34/70 som startes rundt 7-8C. Fyller opp med Magnum til 55 IBU.
Er vel ikke noe spesiellt med dette men nå har jeg omsider fått tak i Strisselspalt.
Tenker å bruke 2-3g/l ved 10 min av den.
Humla er helt ny for meg så tar gjerne imot bedre forslag på oppskrift.
Vil så høy bitterhet slå ihel smakshumla?
Liker lagere med bu/gu opp mot 1. Men det blir kanskje feil her?
Perle har jeg kanskje, Mittelfruh, Hersbrucker og Saaz også. NB tviler jeg på. I tilfelle er den sikkert gammel.
Men de er forsøkt opp til flere ganger tidligere og nå er det Sisselspalt som skal testes.
Litt høy styrke kan jeg leve med. Det blir til vanlig ikke mer enn en bjørnunge på en kveld.
Og OG på pils/lagrene mine har en lei tendens til å ligge opp mot 55. Er alltid bestemt på at denne gangen
så skal jeg tynne ut. Men når jeg er kommet så langt at det er tid for det så er beina vonde
og tunge bøtter er pyton. Så noe under 55 blir det nok ikke denne gangen heller
-Har gode minner fra Danmark men elefantøl var ikke involvert
Forresten, når jeg skrev dette tenkte jeg at det kanskje var noen som hadde en super oppskrift på
Biere de garde (eller hva de nå heter). For i slike brukes denne humla?