LarsUlv
Norbrygg-medlem
@Finn Berger EKG som bitterhumle. Er ikke det litt bad value for money?
Jo, men må jo teste det en gang. Det skal liksom være prikken over i'en, sier de. Skeptisk, men ...
Dessuten har jeg en uåpnet pose som har mista vakumet, så den bør sikkert brukes.
Kaster ut en liten teori her.
Når man drikker ulike øl fra et og samme bryggeri så synes jeg ofte det smaker "mye likt", selv mellom veldig ulike stiler.
Øl som er gjærdrevne får jo mye av preget sitt fra gjæren, men utover det så er det liksom en "hus-smak" som går igjen.
Teorien min er at mange bryggerier har én høyalfa bitterhumle som brukes i alle brygg, og som gir denne gjenkjennelige "hus-smaken" for et gitt bryggeri.
Jeg brygger min tsjekkiske pils med kun Saaz humle. Og jeg tror det blir noe helt annet enn dersom jeg hadde brukt en annen humle som bitterhumle.
Jeg SKAL brygge to parallell batcher for å sjekke ut det her, må bare få nok tid...
Så @Finn Berger , kjør på med kun EGK. Tror det er vel anvendte penger. (Og så får du brukt opp posen også da)