LarsUlv
Norbrygg-medlem
Jo, historisk begynte man med overgjær og så har man gått over til lagergjær.Jeg trodde den skulle være undergjæret? Opprinnelig var den overgjæret, men med lagerens inntog begynte bryggeriene å brygge også den sterke porteren sin med lagergjær - og det var vel da stilen ble til?
Sikkert veldig diskuterbart.
Smakte for ei tid tilbake en 15 år gammel Carnegie. Den var helt utrolig god. Og dette er jo ikke noe sterkt øl, heller
Jeg er hjemmebrygger og kan gjære akkurat som jeg vil.
Men gitt at dette ølet skal få noen uker på eikefat etter at det er ferdig gjæret, etter det skal det nok lagres leeeenge. Taler dette for at lagergjær er det beste for akkurat dette ølet over tid?
Jeg er ikke fanatisk opptatt av å være innenfor stil.
Oppskriften til @loebrygg på "Smoked Baltic Porter" så spennende ut så den må jeg prøve, men det må bli en annen gang for jeg tør ikke å lage 40 liter øl med smoked- og peated- malt.