Da er jeg endelig i gang mad maltbrygginga, og i går mesket jeg for første gang. Meskekaret har jeg lagd selv av to gjæringspann, hvor det ene har silbunn, og det andre har tappekran
Alt gikk greit tror jeg, bortsett fra maltutbytte blei på bare 60%.
Jeg brukte partiskylling, som jeg har lest litt om her og der, men jeg glemte å drenere ut vørteren før jeg hadde oppi skyllevannet, så jeg endte under 70C da jeg skulle skylle ut vørter. Kan det være grunnen til det lave utbytte? Plus at jeg vet helt ikke hvor fort eller sakte jeg skal tappe ut?
Dette er slik det blei:
Mesket inn 4750g malt med 12l vann 72C
Mesket i 90 min på 65.5C
Resirkulerte 5l, tømte så 8l skyllevann(79C) oppi mesken, ventet 20 min og tappet ut(0.5l min) Dette gjorde jeg to ganger og endte da opp på 19 liter, som er max i kokekjelen min
kanskje noen kan forklare meg hvordan dette egentlig gjøres, ideelt sett. Jeg må virkelig ha det inn med teskje tror jeg :help:
Takker og bukker for alle svar :help:
Alt gikk greit tror jeg, bortsett fra maltutbytte blei på bare 60%.
Jeg brukte partiskylling, som jeg har lest litt om her og der, men jeg glemte å drenere ut vørteren før jeg hadde oppi skyllevannet, så jeg endte under 70C da jeg skulle skylle ut vørter. Kan det være grunnen til det lave utbytte? Plus at jeg vet helt ikke hvor fort eller sakte jeg skal tappe ut?
Dette er slik det blei:
Mesket inn 4750g malt med 12l vann 72C
Mesket i 90 min på 65.5C
Resirkulerte 5l, tømte så 8l skyllevann(79C) oppi mesken, ventet 20 min og tappet ut(0.5l min) Dette gjorde jeg to ganger og endte da opp på 19 liter, som er max i kokekjelen min
kanskje noen kan forklare meg hvordan dette egentlig gjøres, ideelt sett. Jeg må virkelig ha det inn med teskje tror jeg :help:
Takker og bukker for alle svar :help: