1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Spedel Braumeister Plus 20 liter

En tråd i 'Speidel Braumeister' startet av Serigst, 30 Jan 2017.

  1. Ølbart

    Ølbart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Men hvis man skyller med mye vann og/eller mesker med mye vann, vil maltkurven fortsatt henge over vannet? Feks 30 liter til koking...
     
  2. PeddyOfficer

    PeddyOfficer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nei, men da tapper du av og tilsetter igjen når du har fjernet maltrøret.

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
  3. Ølbart

    Ølbart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ok, så det gjør ikke noe om noe av vørteren blir litt kald? Er vel en tråd for nybegynnerspørsmål her...
     
  4. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg forstår ikke dette spørsmålet. Men prøver meg på et svar allikevel... Når man skyller så løfter man maltkurven over vørteren og skyller. Maltkurven skal aldri tilbake nedi vørteren igjen, meskingen er over, det er siste steg. Nå er det koking som gjelder. Det eneste du må tenke på ved skyllingen er at det rett temp på skyllevannet og at du ikke bruker for mye vann slik at det vil koke over.
     
  5. Ølbart

    Ølbart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg tenkte på hvor mange liter det er opp til maltkurven, når den løftet opp. Men da kan man sikkert bare tappe ut litt om det ikke er plass til det man vil ha.
     
  6. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Du kan jo holde maltkurven over selve bryggmaskinen om du ønsker det, det gjorde jeg på 50 literen, med krok fra taket. Da kan du skylle til randen, om du tørr å koke med det.
     
  7. Ølbart

    Ølbart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Finnes nok løsninger ja. :) Jeg tenkte på 30 liter til koking på Braumeister 20. Det finner jeg fort ut av...
     
    Thorleif Foss liker dette.
  8. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    perolavsen liker dette.
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Hvordan styrer du hastigheten på skyllinga? (Har behov for litt opplysning - sjøl om jeg aldri kommer til å sette mine ben i en Speidel.)
     
  10. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Den skyllingen jeg beskrev over var for meg helt manuell. Jeg brukte i hovedsak et litermål som jeg tok fra en 15l gryte jeg hadde varmet opp. Så ikke mye styring over det!
     
    Finn Berger liker dette.
  11. Christian F

    Christian F
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sitter her og brygger en havrestout fra Vestbrygg - hører på musikk og koser meg. Jeg har nå brygget med Speidelen i halvannet år og ser at noe går igjen. Speidelen klarer ikke å holde stabil mesketemperatur. Stort sett så er den mellom 1,5 og 2,5 grader over korrekt mesketemperatur. Forstår at det nødvendigvis må være litt svingninger, men synes dette er for dårlig. Dette gjelder selv om jeg har mindre malt i maltrøret, så det burde ikke være noe problem med gjennomstrømming.
    Har noen andre samme problemet?
     
  12. trulsnilsen

    trulsnilsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Horten
    Har du målt med termometer i mesken? Temp.-sensoren ligger vel rett under rista. Så vørteren har nylig passert varmeelementene før den går gjennom pumpa, og opp til sensoren.

    Har ikke målt i mesken selv, men opplever mange graders økning i temperatur på sensoren rett etter at jeg har begynt mesking, og satt igang sirkulasjon. Etter noen minutter (med lokket av) er temperaturen tilbake, og holder seg stabil. Har 20L (ikke 20+)
     
    Christian F liker dette.
  13. Christian F

    Christian F
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for svar - og beklager at jeg ikke fikk svart deg før nå :) Har ikke forsøkt å måle temperaturen så langt. Har lurt på det, men da må jeg ta av silen og filterduken og det betyr at pumpen må stanses. Min erfaring er at så fort pumpen stanses og varmeelementet skrus av, så øker temperaturen kraftig når væsken blir stillestående rundt varmeelementet som fremdeles avgir kraftig varme. Lar det seg egentlig gjøre å måle rett temperatur så lenge meskingen går? Kan selvfølgelig måle ved å bare varme opp vann? Det er vel kanskje ikke noen termisk forskjell mellom vann og korn...
     
  14. trulsnilsen

    trulsnilsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Horten
    Hvis du er kjapp med å stikke nedi et termometer i mesken, vil du nok få en grei måling. Temperaturen inne i maltrøret synker vel ikke så veldig fort?
     
    Christian F liker dette.
  15. Christian F

    Christian F
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei igjen :)
    Skal prøve. Kan vel bare ta av silen og deretter stikke termometeret nedi.
     

Del denne siden