Jeg forstår ikke dette spørsmålet. Men prøver meg på et svar allikevel... Når man skyller så løfter man maltkurven over vørteren og skyller. Maltkurven skal aldri tilbake nedi vørteren igjen, meskingen er over, det er siste steg. Nå er det koking som gjelder. Det eneste du må tenke på ved skyllingen er at det rett temp på skyllevannet og at du ikke bruker for mye vann slik at det vil koke over.Men hvis man skyller med mye vann og/eller mesker med mye vann, vil maltkurven fortsatt henge over vannet? Feks 30 liter til koking...
Jeg forstår ikke dette spørsmålet. Men prøver meg på et svar allikevel... Når man skyller så løfter man maltkurven over vørteren og skyller. Maltkurven skal aldri tilbake nedi vørteren igjen, meskingen er over, det er siste steg. Nå er det koking som gjelder. Det eneste du må tenke på ved skyllingen er at det rett temp på skyllevannet og at du ikke bruker for mye vann slik at det vil koke over.
Jeg forstår ikke dette spørsmålet. Men prøver meg på et svar allikevel... Når man skyller så løfter man maltkurven over vørteren og skyller. Maltkurven skal aldri tilbake nedi vørteren igjen, meskingen er over, det er siste steg. Nå er det koking som gjelder. Det eneste du må tenke på ved skyllingen er at det rett temp på skyllevannet og at du ikke bruker for mye vann slik at det vil koke over.
Takk for svar - og beklager at jeg ikke fikk svart deg før nå Har ikke forsøkt å måle temperaturen så langt. Har lurt på det, men da må jeg ta av silen og filterduken og det betyr at pumpen må stanses. Min erfaring er at så fort pumpen stanses og varmeelementet skrus av, så øker temperaturen kraftig når væsken blir stillestående rundt varmeelementet som fremdeles avgir kraftig varme. Lar det seg egentlig gjøre å måle rett temperatur så lenge meskingen går? Kan selvfølgelig måle ved å bare varme opp vann? Det er vel kanskje ikke noen termisk forskjell mellom vann og korn...Har du målt med termometer i mesken? Temp.-sensoren ligger vel rett under rista. Så vørteren har nylig passert varmeelementene før den går gjennom pumpa, og opp til sensoren.
Har ikke målt i mesken selv, men opplever mange graders økning i temperatur på sensoren rett etter at jeg har begynt mesking, og satt igang sirkulasjon. Etter noen minutter (med lokket av) er temperaturen tilbake, og holder seg stabil. Har 20L (ikke 20+)
Takk for svar - og beklager at jeg ikke fikk svart deg før nå Har ikke forsøkt å måle temperaturen så langt. Har lurt på det, men da må jeg ta av silen og filterduken og det betyr at pumpen må stanses. Min erfaring er at så fort pumpen stanses og varmeelementet skrus av, så øker temperaturen kraftig når væsken blir stillestående rundt varmeelementet som fremdeles avgir kraftig varme. Lar det seg egentlig gjøre å måle rett temperatur så lenge meskingen går? Kan selvfølgelig måle ved å bare varme opp vann? Det er vel kanskje ikke noen termisk forskjell mellom vann og korn...
Hei igjenHvis du er kjapp med å stikke nedi et termometer i mesken, vil du nok få en grei måling. Temperaturen inne i maltrøret synker vel ikke så veldig fort?