Starter på tørrgjær, hva kan jeg forvente

Skulle ha bryggedag og fant ut to dager før at jeg bare hadde en pakke Danstar Nottingham som skulle brukes på 51 liters batch med OG på 1074. Normalt ville jeg brukt 3 eller 4 pakker på dette, men tenkte å prøve gjærstarteren min for første gang. Lagde en starter på OG 1040 og kjørte på i ca 40-45 timer på ca 22 grader. Delte starter i 2 og pitchet uten å dekantere i hvert sitt gjæringskar (direkte fra starter).

Så nå to dager senere er gjæringskarene i fyr og flamme (det ene skummer over), så tydelig at gjæringa er godt i gang. Spørsmålet er om dette vil gi utslag på smak av øllet mtp å lage starter av tørrgjær. Nå er det en APA som brygges med totalt 400 gram humle på 51 liter (200 gram til tørrhumling), så den er vel kanskje ikke så sårbar på smak, men likevel; hva kan jeg forvente, hvilke negative konsekvenser kan gjærstarter på tørrgjær få?
 
Tilbake
Topp