Stegmesking

Jeg har planer om å brygge en Wit.

Jeg vil da prøve å bruke umaltet hvete i stedet for maltet hvete. Problemet blir da at jeg må stegmeske, og hvordan bør jeg gjøre det? (planlegger å bruke 40kilo med malt)

Jeg ser to muligheter:

1. Jeg setter inn falsk bunn i kokekaret, da er det noen cm opp til maltsengen. Hvis jeg da setter på varme under karet samtidig som jeg starter pumpa og så sender jeg varm vørter gjennom pumpa og opp til toppen av meskekaret igjen. Det jeg er redd for her er at det blir vanskelig å måle nøyaktig temperatur, og tempen blir kanskje ujevn siden jeg ikke kan røre i mesken. kanskje jeg også kommer til å brenne malten i sidene på kokekaret.

2. Jeg tar ut den falske bunnen og setter på varmen direkte under karet. Jeg kan da røre rundt i mesken med min padleåre. Ulempen jeg ser her er da at jeg må øse masken tilbake i ett nytt kar med silbunn. Jeg regner med tempraturen blir jevnere siden jeg hele tiden rører rundt i mesken.

Har noen tips om hvordan jeg bør gjennomføre stegmeskingen?
 
Har du boken "Moderne Hjemmebrygging"? Der står det veldig enkelt og forståelig forklart :)

Det er uansett nesten "et must" å ha i bryggebiblioteket :)
 
Tilbake
Topp