Tap av kullsyre under omstikking?

Håkon

Dommer
Hei, kjapt spørsmål
Mitt nyeste brygg er nå tappet på flaske, og står til ettergjæring.
Jeg valgte å stikke om brygget et par ganger pga veldig mye slam i gjæringskaret.
Vil dette ha noe å si for utviklingen av kullsyre?

Har sjekket en flaske, og ølet er klart og fint, men mangler selvfølgelig kullsyre siden det bare har stått en 4-5 dager.

Madsun
 
Om det var gjæret ferdig når du tappet om så vil det ha litt å sim men om gjæringen fortsatte etterpå så har det ingen ting å si.
 
madsun skrev:
Hei, kjapt spørsmål
Mitt nyeste brygg er nå tappet på flaske, og står til ettergjæring.
Jeg valgte å stikke om brygget et par ganger pga veldig mye slam i gjæringskaret.
Vil dette ha noe å si for utviklingen av kullsyre?

Har sjekket en flaske, og ølet er klart og fint, men mangler selvfølgelig kullsyre siden det bare har stått en 4-5 dager.

Madsun
Det vil ha minimalt å si. Fire-fem dager er litt i korteste laget som regel. La det stå to uker før du sjekker igjen.
 
Tilbake
Topp