Da smakte jeg meg gjennom 6 forskjellige humler i går kveld. De utvalgte var chinook, citra, amarillo, simcoe, mosaic og athanum. Tilsatt 1 gram humle i 0.33 flasker med corona light, sto 5 dager i romtemp før de ble satt kjølig. Fikk helt klart dannet meg et bilde av de forskjellig humlene. Skal ikke skryte på meg at jeg kjente hva de forskjellig humlene faktisk smakte, men fikk helt klart et inntrykk av intensiteten de forskjellige humlene gir. Citra og chinook var de som klart hadde høyest intensitet og som var mest skarpe i smaken. Citra var den som var enklest å gjenkjenne, den var veldig "frempå" i sin smak, minner lite om de andre jeg testet. Amarillo var den som var mest subtil av de jeg testet, Simcoe var også litt forsiktig i utrykket. Mosaic hadde en rundere smak som bar preg av moden/mørk frukt, nesten litt søtlig fruktighet. Athanum hadde en interessant og subtil karakter syntes jeg, som sikker kan bidra inn mot mer intense humler. For meg fremsto også den som fruktig, selv om alle beskrivelser jeg har lest om denne ikke engang nevner fruktighet.
Alt dette blir jo selvfølgelig veldig subjektivt, og jeg merker at jeg har problemer med å plukke opp det florale og krydderaktige disse humlene skal representere. Furu osv syntes jeg også blir vanskelig å merke, selv om chinook har en høy intensitet som jeg sliter å sette ord på. Dessverre ble humlene "forurenset" av corona-light som et et skikkelg ubehagelig øl. Hvilken humle som er brukt i corona er uvisst, men det både smaker og lukter skikkelig ekkelt. Så tips om mer nøytrale øl trengs!
En annen ting jeg gjorde var å blande humler sammen i glass for å finne ut hvordan de fungerte sammen.
Hvis jeg skal gjøre noe slikt igjen vil jeg muligens bruke mer en 1 gram pr. 0.33 for å få en enda høyere intensitet på ølet. Jeg må også finne et annet øl å humle, for corona-light må være noe av de ekleste jeg har vært borti av øl
Er nesten sånn at jeg vurderer å lage meg et lite brygg på DME som gjæres uten humletilsetninger sent i brygget (kun bitterhumle), for så og tørrhumle på flaske, for dette tror jeg kan være veldig lærerikt.