Ja det er absolutt verdt et forsøk, og bare så jeg forstår logikken, poenget er at mindre CO2 i cideren gir gjæra bedre arbeidsmiljø?
Jeg har ikke ristet som sådan, men en av metodene jeg bruker om det kommer H2S og den ikke avtar 24 timer etter jeg har tilsatt mer gjærnæring, er at jeg slenger på spundingen og setter den til 0,5 bar.
Hver gang jeg er forbi all rounderen og den har kommet opp i 0,5 bar holder jeg sikkerhetsventilen åpen så lenge jeg tør, for når det er snakk om trykk så kan jeg ikke bare holde den åpen til trykket er borte for det skummer noe helt sinnsykt og hele vørteren blir bare små bobler med CO2
Jeg har ikke prøvd dette på cider fordi all rounderen sjeldent har ferie, og aldri over 48 timer. Og jeg vet jo at dette er en løsning i tillegg til å flushe fatet fra bunn av med CO2, begge deler fjerner H2S' i det brygget det er snakk om, men ikke problemet med neste runde eller min frustrasjon som oppstår fordi jeg ikke finner ut hva jeg gjør galt, og jeg skulle gjerne unngått å kjøpe en til all rounder kun for cider
Uff da, jeg håper virkelig ikke M02 og Safcider er samme gjær, jeg har virkelig dårlig erfaring med den gjæra, men de 2 gangene jeg prøvde M02 var det fra cidersett og de er vel kjent for å stå månedsvis i butikkhyllene i alle årets sesonger. Kanskje det ikke gjelder eskene med kun gjær?
Som jeg skrev over så er de forskjellige måtene jeg avgasser på; riste, spunde og flushe det som har reddet alle cideren og et par lagerbygg fra dodraugen og med en halv flaske sodastream kan selv den værste H2S bomben jeg noen sinne har fatet blitt helt fantastisk etter ei uke med flushing et par ganger om dagen...
Så jeg dumper ingenting, jeg bare får ikke tak i hva jeg gjør galt og vil gjerne fjerne problemet ved roten om jeg kan.
Jeg har lest mye godt om fermaid O, hvor kjøper du det?
Og til slutt, mange takk for innspill gutta, det gir drive til å finne ut av dette en real boost