To nye etiketter... :)

Flott skum :) .
Fikk veldig lyst på en øl. Bier de garden har jeg drukket opp, men kanskje en Brooklyn klone smaker ...
Har du oppskriften på den Biere de garde ølet ? Kan være morsomt å sammenligne med den jeg brukte. Gjerne på PM.

Den var som følger;

5,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins)
3,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)
3,00 ml Lactic Acid (Mash 60,0 mins)
5,20 kg Pale Ale (BestMälz) (5,0 EBC) 78,2 %
1,20 kg Corn - Yellow, Flaked (Briess) (2,6 EBC) 18,0 %
0,25 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,9 EBC) 3,8 %
5,00 g Magnum [13,00 %] - First Wort 60,0 min 6,7 IBUs
6,00 g Simcoe [12,90 %] - Boil 30,0 min 5,9 IBUs
1,05 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 10 -
0,52 Items Protafloc Tablet (Boil 10,0 mins) Fining 11 -
60,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 5,0 min Hop 12 18,3 IBUs
40,00 g Amarillo [8,40 %] - Steep/Whirlpool (@80C) 15,0 min
40,00 g Amarillo [8,40 %] - Dryhop 4 days
Gjær WLP 565 (Planen var å bruke WLP566 men det hadde ikke sjappa inne)

OG/FG; 1.066/1.008
39 IBU
Mash 63-64C i 75 min
Gjæring; 19C start og øket til 24 over 3 dager

Blei ikke så verst, men synes det ble lite smak/aroma av tørrhumlingen. Tror også den hadde fått litt mindre krydderpreg med 566.
 
Den var som følger;

5,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins)
3,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)
3,00 ml Lactic Acid (Mash 60,0 mins)
5,20 kg Pale Ale (BestMälz) (5,0 EBC) 78,2 %
1,20 kg Corn - Yellow, Flaked (Briess) (2,6 EBC) 18,0 %
0,25 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,9 EBC) 3,8 %
5,00 g Magnum [13,00 %] - First Wort 60,0 min 6,7 IBUs
6,00 g Simcoe [12,90 %] - Boil 30,0 min 5,9 IBUs
1,05 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 10 -
0,52 Items Protafloc Tablet (Boil 10,0 mins) Fining 11 -
60,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 5,0 min Hop 12 18,3 IBUs
40,00 g Amarillo [8,40 %] - Steep/Whirlpool (@80C) 15,0 min
40,00 g Amarillo [8,40 %] - Dryhop 4 days
Gjær WLP 565 (Planen var å bruke WLP566 men det hadde ikke sjappa inne)

OG/FG; 1.066/1.008
39 IBU
Mash 63-64C i 75 min
Gjæring; 19C start og øket til 24 over 3 dager

Blei ikke så verst, men synes det ble lite smak/aroma av tørrhumlingen. Tror også den hadde fått litt mindre krydderpreg med 566.
Ganske ulik min. Jeg brukte oppskriften til Kinn sin solsnu. Den har ingen tørrumling.
Fikk tilbakemelding om at den hadde litt for lite maltsmak og litt tynn i kroppen. Skal lage en ny med fersk fransk ale gjær istedet for US-05. Brukte ikke vannjustering på den første, men skal prøve denne gangen for å få fram maltsmak. Munnfylde er jeg litt usikker på hvordan jeg skal fikse. Den skal jo være tørr så den må meskes på lav temperatur.
 
Ja de er nok ganske langt fra hverandre, både på malt-fronten og humlinga. Et steg15-20 min på 70-72C kan hjelpe på munnfylden, eventuelt en liten dash hvete (4-5%).
Tenker også å prøve 530 på den neste varianten.
 
1922dbf956cbec0d446870d3816e9542.jpg

Alt=gammelt
 
Hehe, det er vel uttrykket han lirte av seg etter å ha klart å dra verdens nå mest kjente illusjon ala David Copperfield.
 
IMG_0398.JPG

Etiketter brukes ikke så mye da de gir endel ekstra arbeid.
Når jeg må har jeg denne som standard mal. Skifter bare ut tekst til det som passer.
Lite jobb å lage selve etiketten da.

-Bildet er av damene på rotur utenfor hytta.
Forøvrig så er ikke en IBU på 55 for mye i en to års gammel pils:)
(Humlepose ble nok brukt).
 
Min første post!
Etiketter og vasking av bryggekjelen og gjærspann er mine primære oppgaver i bryggelaget, så dette er vel tråden jeg stort sett kan bidra til :) øl_1_birger-red_final.gif øl_15_jule-ufred.jpg
 
Tilbake
Topp