Flott skum
.
Fikk veldig lyst på en øl. Bier de garden har jeg drukket opp, men kanskje en Brooklyn klone smaker ...
Har du oppskriften på den Biere de garde ølet ? Kan være morsomt å sammenligne med den jeg brukte. Gjerne på PM.
Den var som følger;
5,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins)
3,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)
3,00 ml Lactic Acid (Mash 60,0 mins)
5,20 kg Pale Ale (BestMälz) (5,0 EBC) 78,2 %
1,20 kg Corn - Yellow, Flaked (Briess) (2,6 EBC) 18,0 %
0,25 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,9 EBC) 3,8 %
5,00 g Magnum [13,00 %] - First Wort 60,0 min 6,7 IBUs
6,00 g Simcoe [12,90 %] - Boil 30,0 min 5,9 IBUs
1,05 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 10 -
0,52 Items Protafloc Tablet (Boil 10,0 mins) Fining 11 -
60,00 g Amarillo [8,40 %] - Boil 5,0 min Hop 12 18,3 IBUs
40,00 g Amarillo [8,40 %] - Steep/Whirlpool (@80C) 15,0 min
40,00 g Amarillo [8,40 %] - Dryhop 4 days
Gjær WLP 565 (Planen var å bruke WLP566 men det hadde ikke sjappa inne)
OG/FG; 1.066/1.008
39 IBU
Mash 63-64C i 75 min
Gjæring; 19C start og øket til 24 over 3 dager
Blei ikke så verst, men synes det ble lite smak/aroma av tørrhumlingen. Tror også den hadde fått litt mindre krydderpreg med 566.