Disse silikonslangene blir jo ofte stivere, mister fleksibilitet, når de utsettes for visse stoffer. Har lest at starsan har denne effekten, kanskje også vaskemidler.
Her (
https://file.scirp.org/pdf/AJAC20110300005_38645781.pdf)
er dette testa, og oksygen- og silikonforbindelser, som utgjør «backbone»), ble frigjort, (jeg antar det er stoffer som har strukturel effekt).
Har opplevd at særlig diptube i PET-gjæringskar, (Fermzilla o.l.) må byttes etter hvert fordi de stivner opp.
Hvis det skilles ut «noe» når man koker de, er det rimelig å anta at slangene forringes av også denne prosessen, (hvis det da ikke er belegg, feks lipider eller proteiner fra vørter/trub, som løsner ved kok).
I artikkelen jeg linker til oppgis det jo at silikonslanger skal trygt kunne varmes opp til (minst) 150C. Tror jeg skal samle div silikonslanger og ta de en runde i den store trykkoker’n … autoklave.