Hallstein
Norbrygg-medlem
The Surprising Science Of Dry Hopping | Lessons From Tom Shellhammer
Her var det mye intressant lesning.
Oppsummert:
- Mer enn 8g/L tørrhumling ser ut til å virke mot sin hensikt, spesielt om det er sitrusaromaer du er ute etter. Ved bruk av cascade vil du få sitrus opp til 8g/L, men mer enn 8g/L ser ut til å gi mer Te/urte-aktige aromaer. Altså, mengden oljer er mettet ved ca. 8g/L
- Humle inneholder enzymer som kan bryte ned komplekse sukkermolekyler, og kan få gjæringen til å sette i gang igjen. Tørrhumling kan derfor bidra til mer nedgjæring!
- Tørrhumler du med gammel (delvis oksidert) humle, vil du få mer bitterhet av humla enn om humla er fersk og ikke oksidert.
Hva tror dere? Stemmer det med noen av de tingene dere har erfart?
Her var det mye intressant lesning.
Oppsummert:
- Mer enn 8g/L tørrhumling ser ut til å virke mot sin hensikt, spesielt om det er sitrusaromaer du er ute etter. Ved bruk av cascade vil du få sitrus opp til 8g/L, men mer enn 8g/L ser ut til å gi mer Te/urte-aktige aromaer. Altså, mengden oljer er mettet ved ca. 8g/L
- Humle inneholder enzymer som kan bryte ned komplekse sukkermolekyler, og kan få gjæringen til å sette i gang igjen. Tørrhumling kan derfor bidra til mer nedgjæring!
- Tørrhumler du med gammel (delvis oksidert) humle, vil du få mer bitterhet av humla enn om humla er fersk og ikke oksidert.
Hva tror dere? Stemmer det med noen av de tingene dere har erfart?