Tråden for dumme spørsmål.

Lurer på noe angående brygging av Baltisk Porter. Skal gjære den med WLP830 på 10 grader.. forventa OG er rundt 1.090.
Først av alt, takler den gjæra å dra mot 9-9,5%?
Så neste, med OG på 1.090, går den gjæren bananas og har fest og baluba i karet eller oppfører den seg som den bruker på mine brygg med OG på ca 1.055? (Det er gjær fra ett vell møblert hjem så har ikke mye nykker med seg fra før.. men noen ganger tar jo de mest veloppdragne helt av... gjennfør meg sjøl...)
 
Lurer på noe angående brygging av Baltisk Porter. Skal gjære den med WLP830 på 10 grader.. forventa OG er rundt 1.090.
Først av alt, takler den gjæra å dra mot 9-9,5%?
Så neste, med OG på 1.090, går den gjæren bananas og har fest og baluba i karet eller oppfører den seg som den bruker på mine brygg med OG på ca 1.055? (Det er gjær fra ett vell møblert hjem så har ikke mye nykker med seg fra før.. men noen ganger tar jo de mest veloppdragne helt av... gjennfør meg sjøl...)
Jeg har ikke prøvd … nei, sorry. Jeg tenkte det var 830 jeg brukte, men det var 833 som ordna juleølet. Den oppførte seg ihvertfall veldig pent på oppunder 1080.
 
Lurer på noe angående brygging av Baltisk Porter. Skal gjære den med WLP830 på 10 grader.. forventa OG er rundt 1.090.
Først av alt, takler den gjæra å dra mot 9-9,5%?
Så neste, med OG på 1.090, går den gjæren bananas og har fest og baluba i karet eller oppfører den seg som den bruker på mine brygg med OG på ca 1.055? (Det er gjær fra ett vell møblert hjem så har ikke mye nykker med seg fra før.. men noen ganger tar jo de mest veloppdragne helt av... gjennfør meg sjøl...)
Har brygget porter med 1.094 på 833, og det er jo ikke så sabla stor forskjell på de. 830 er renere. Poenget er vel bare at det tar lengre tid, mener min fikk stå i over fire uker. Er mye sukker å knaske gjennom. Og du havner nok litt høyere på FG enn du er vant til, avhengig av mesketemeratur og andel spesialmalt.
 
Tenkte å brygge en dunkelweizen til helga, men glemte å legge ved syremalt i bestillingen. Så nå havner jeg over hvor jeg burde være i pH. Noen som har gode forslag til løsninger?

Jeg har ikke melkesyre eller fosforsyre til å justere med, og å justere med mineraler antar jeg blir for mye av det gode. Bor i Harstad, så jeg har ingen bryggebutikker jeg bare kan svippe innom. Estimert vil jeg havne på rundt 5,7-5,8. Har litt spise igjen fra sist karbonering, så har tenkt litt på muligheten for å syrer dette med biola og justere med det. Men da har jeg ikke peiling på hvor mye som skal til. Har ikke pH-meter :( Det står imidlertid på ønskelista til jul, men det gjør jo ingen nytte nå..
 
Tenkte å brygge en dunkelweizen til helga, men glemte å legge ved syremalt i bestillingen. Så nå havner jeg over hvor jeg burde være i pH. Noen som har gode forslag til løsninger?

Jeg har ikke melkesyre eller fosforsyre til å justere med, og å justere med mineraler antar jeg blir for mye av det gode. Bor i Harstad, så jeg har ingen bryggebutikker jeg bare kan svippe innom. Estimert vil jeg havne på rundt 5,7-5,8. Har litt spise igjen fra sist karbonering, så har tenkt litt på muligheten for å syrer dette med biola og justere med det. Men da har jeg ikke peiling på hvor mye som skal til. Har ikke pH-meter :( Det står imidlertid på ønskelista til jul, men det gjør jo ingen nytte nå..

Bestiller du syre og pH-strips fra f.eks. Vestbrygg nå, så har du det vel før helga?
 
Bestiller du syre og pH-strips fra f.eks. Vestbrygg nå, så har du det vel før helga?
Dessverre lav tillit til postgangen opp hit. Ikke sjeldent at det blir liggende og ruge i terminal en ekstra stund. Var primært pga høy pris på frakt at jeg utelukket å bestille kun det, men ser nå at Vestbrygg har jo behagelige 60 kroner i frakt, mot Bryggselvs 250 kr. Andre forslag tas i mot med takk! Hvis ikke lurer jeg på om jeg utsetter til neste helg og får tak i melkesyre til da.
 
Sist redigert:
Dessverre lav tillit til postgangen opp hit. Ikke sjeldent at det blir liggende og ruge i terminal en ekstra stund. Var primært pga høy pris på frakt at jeg utelukket å bestille kun det, men ser nå at Vestbrygg har jo behagelige 60 kroner i frakt, mot Bryggselvs 250 kr. Andre forslag tas i mot med takk! Hvis ikke lurer jeg på om jeg utsetter til neste helg og får tak i melkesyre til da.
Hadde ikke Harstad bryggeri planer om å selge malt med mer? Har du sjekket med dem om de har noe tilgjengelig?
 
Goddagen kjære medbryggere :) mine siste 5 brygg har jeg slitt med samme usmak på øllene, er ganske sikker på at det er oksidering det kommer av..ikke hatt oksidering tidligere, men alle de 5 siste brygg er brygget med en gammel humle fra fryseren.. Tror den er fra 2013/14. Finnes det noe som heter oksidert humle? Eller kan gammel humle trigge oksidering mer enn vanlig fersk humle?
 
Humle blir oksidert som andre næringsmidler. Beste måten å oppbevare på er i vakuumerte poser i fryseren. 2013-14 er veldig gammelt – du bør nok ta en shoppingrunde. New Zealand og Australiahumlene finnes nå som 2017-avling i butikkene.

Ellers bør du være påpasselig med oksygen i alle ledd av kretsløpet. Lagde nettopp denne visualiseringen av overføring til fat fra gjæringskar.

Vis vedlegget
 
Sist redigert:
Humle blir oksidert som andre næringsmidler. Beste måten å oppbevare på er i vakuumerte poser i fryseren. 2013-14 er veldig gammelt – du bør nok ta en shoppingrunde. New Zealand og Australiahumlene finnes nå som 2017-avling i butikkene.

Ellers bør du være påpasselig med oksygen i alle ledd av kretsløpet. Lagde nettopp denne visualiseringen av overføring til fat fra gjæringskar.

Vis vedlegget 34050
Hehe. Har smelt av et lokk. Det sprakk og smalt overraskende høyt
 
Hadde ikke Harstad bryggeri planer om å selge malt med mer? Har du sjekket med dem om de har noe tilgjengelig?
Du altså, godt forslag :D Falt meg ikke inn selv. Tok kontakt med dem på Facebook og ble invitert bort. Sa at de trolig har noe syremalt til overs, så da ser det ut til å ordne seg!
 
Humle blir oksidert som andre næringsmidler. Beste måten å oppbevare på er i vakuumerte poser i fryseren. 2013-14 er veldig gammelt – du bør nok ta en shoppingrunde. New Zealand og Australiahumlene finnes nå som 2017-avling i butikkene.

Ellers bør du være påpasselig med oksygen i alle ledd av kretsløpet. Lagde nettopp denne visualiseringen av overføring til fat fra gjæringskar.

Vis vedlegget 34050

noen norske nettsider som har 2017-humle?
 
100g Motueka til 172kr!

Jordsmonnet og sola skal ha forandret seg betraktelig det siste året til at det ikke skal være like greit å kjøpe 2016.

Årstall har ikke SÅ mye å si, det er mye på lagring.

Edit: Nå ser jeg at 2016 koster 144. De må ha dårlige deals på NZ-humle.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp