1Morten
Norbrygg-medlem
Har brygget porter med 1.094 på 833, og det er jo ikke så sabla stor forskjell på de. 830 er renere. Poenget er vel bare at det tar lengre tid, mener min fikk stå i over fire uker. Er mye sukker å knaske gjennom. Og du havner nok litt høyere på FG enn du er vant til, avhengig av mesketemeratur og andel spesialmalt.Lurer på noe angående brygging av Baltisk Porter. Skal gjære den med WLP830 på 10 grader.. forventa OG er rundt 1.090.
Først av alt, takler den gjæra å dra mot 9-9,5%?
Så neste, med OG på 1.090, går den gjæren bananas og har fest og baluba i karet eller oppfører den seg som den bruker på mine brygg med OG på ca 1.055? (Det er gjær fra ett vell møblert hjem så har ikke mye nykker med seg fra før.. men noen ganger tar jo de mest veloppdragne helt av... gjennfør meg sjøl...)