Lurer på noe angående brygging av Baltisk Porter. Skal gjære den med WLP830 på 10 grader.. forventa OG er rundt 1.090.
Først av alt, takler den gjæra å dra mot 9-9,5%?
Så neste, med OG på 1.090, går den gjæren bananas og har fest og baluba i karet eller oppfører den seg som den bruker på mine brygg med OG på ca 1.055? (Det er gjær fra ett vell møblert hjem så har ikke mye nykker med seg fra før.. men noen ganger tar jo de mest veloppdragne helt av... gjennfør meg sjøl...)
Først av alt, takler den gjæra å dra mot 9-9,5%?
Så neste, med OG på 1.090, går den gjæren bananas og har fest og baluba i karet eller oppfører den seg som den bruker på mine brygg med OG på ca 1.055? (Det er gjær fra ett vell møblert hjem så har ikke mye nykker med seg fra før.. men noen ganger tar jo de mest veloppdragne helt av... gjennfør meg sjøl...)