Tråden for dumme spørsmål.

Tenkte å brygge en dunkelweizen til helga, men glemte å legge ved syremalt i bestillingen. Så nå havner jeg over hvor jeg burde være i pH. Noen som har gode forslag til løsninger?

Jeg har ikke melkesyre eller fosforsyre til å justere med, og å justere med mineraler antar jeg blir for mye av det gode. Bor i Harstad, så jeg har ingen bryggebutikker jeg bare kan svippe innom. Estimert vil jeg havne på rundt 5,7-5,8. Har litt spise igjen fra sist karbonering, så har tenkt litt på muligheten for å syrer dette med biola og justere med det. Men da har jeg ikke peiling på hvor mye som skal til. Har ikke pH-meter :( Det står imidlertid på ønskelista til jul, men det gjør jo ingen nytte nå..

Bestiller du syre og pH-strips fra f.eks. Vestbrygg nå, så har du det vel før helga?
 
Bestiller du syre og pH-strips fra f.eks. Vestbrygg nå, så har du det vel før helga?
Dessverre lav tillit til postgangen opp hit. Ikke sjeldent at det blir liggende og ruge i terminal en ekstra stund. Var primært pga høy pris på frakt at jeg utelukket å bestille kun det, men ser nå at Vestbrygg har jo behagelige 60 kroner i frakt, mot Bryggselvs 250 kr. Andre forslag tas i mot med takk! Hvis ikke lurer jeg på om jeg utsetter til neste helg og får tak i melkesyre til da.
 
Sist redigert:
Dessverre lav tillit til postgangen opp hit. Ikke sjeldent at det blir liggende og ruge i terminal en ekstra stund. Var primært pga høy pris på frakt at jeg utelukket å bestille kun det, men ser nå at Vestbrygg har jo behagelige 60 kroner i frakt, mot Bryggselvs 250 kr. Andre forslag tas i mot med takk! Hvis ikke lurer jeg på om jeg utsetter til neste helg og får tak i melkesyre til da.
Hadde ikke Harstad bryggeri planer om å selge malt med mer? Har du sjekket med dem om de har noe tilgjengelig?
 
Goddagen kjære medbryggere :) mine siste 5 brygg har jeg slitt med samme usmak på øllene, er ganske sikker på at det er oksidering det kommer av..ikke hatt oksidering tidligere, men alle de 5 siste brygg er brygget med en gammel humle fra fryseren.. Tror den er fra 2013/14. Finnes det noe som heter oksidert humle? Eller kan gammel humle trigge oksidering mer enn vanlig fersk humle?
 
Humle blir oksidert som andre næringsmidler. Beste måten å oppbevare på er i vakuumerte poser i fryseren. 2013-14 er veldig gammelt – du bør nok ta en shoppingrunde. New Zealand og Australiahumlene finnes nå som 2017-avling i butikkene.

Ellers bør du være påpasselig med oksygen i alle ledd av kretsløpet. Lagde nettopp denne visualiseringen av overføring til fat fra gjæringskar.

Vis vedlegget
 
Sist redigert:
Humle blir oksidert som andre næringsmidler. Beste måten å oppbevare på er i vakuumerte poser i fryseren. 2013-14 er veldig gammelt – du bør nok ta en shoppingrunde. New Zealand og Australiahumlene finnes nå som 2017-avling i butikkene.

Ellers bør du være påpasselig med oksygen i alle ledd av kretsløpet. Lagde nettopp denne visualiseringen av overføring til fat fra gjæringskar.

Vis vedlegget 34050
Hehe. Har smelt av et lokk. Det sprakk og smalt overraskende høyt
 
Hadde ikke Harstad bryggeri planer om å selge malt med mer? Har du sjekket med dem om de har noe tilgjengelig?
Du altså, godt forslag :D Falt meg ikke inn selv. Tok kontakt med dem på Facebook og ble invitert bort. Sa at de trolig har noe syremalt til overs, så da ser det ut til å ordne seg!
 
Humle blir oksidert som andre næringsmidler. Beste måten å oppbevare på er i vakuumerte poser i fryseren. 2013-14 er veldig gammelt – du bør nok ta en shoppingrunde. New Zealand og Australiahumlene finnes nå som 2017-avling i butikkene.

Ellers bør du være påpasselig med oksygen i alle ledd av kretsløpet. Lagde nettopp denne visualiseringen av overføring til fat fra gjæringskar.

Vis vedlegget 34050

noen norske nettsider som har 2017-humle?
 
100g Motueka til 172kr!

Jordsmonnet og sola skal ha forandret seg betraktelig det siste året til at det ikke skal være like greit å kjøpe 2016.

Årstall har ikke SÅ mye å si, det er mye på lagring.

Edit: Nå ser jeg at 2016 koster 144. De må ha dårlige deals på NZ-humle.
 
Sist redigert:
Skjønner ærlig talt ikke helt jaget etter siste års humle. Jeg har smakt eldre humle som har smakt bedre enn "siste års". Hvis det har vært et dårlig år, så kan man faktisk få dårligere humle fra siste år enn forhenværende år. Hvis humla er uåpnet i sine original 5/10/20kg pakker så holder den seg veldig lenge. Men det vet jo som regel ikke en kunde.
 
Skulle gjerne ha brukt kjøleskapet mitt som kjøleskap samtidig som jeg bruker det til gjæring. Noe problem i å ha kjøleskapet stå på hele tiden med en sånn 50 watts varmekabel surra rundt dunken? Er ca 12 liter øl.

Edit: Kan bekrefte at det ikke var nok futt i den kabelen. Etter 30 minutt med kjøling og varme hadde temperaturen falt en grad.
 

Vedlegg

  • 0 bytes · Sett: 50
Sist redigert:
Tilbake
Topp