Kva har eg gjort feil?
På laurdag fylte eg eit 12-litersfat med wit, og tvangskarbonerte med 1,2 bar i øl på 3 grader. Skulle passe ølstilen ganske bra ifylgje internett.
Etter dette satte eg ølet i kjøleskap (temp ukjent), og lot trykket stå på det same. Eg antar eg burde skrudd ned til serveringstrykk, men eg ville sikre meg at alt vart karbonert skikkeleg.
I kveld åpna eg kjøleskapet, og ser at regulatoren viser fem (!) bar. Eg skrur av Co2, og slepp ut trykket ned til 0.5. Det som kjem ut er utelukkande skum.
Kva har skjedd her, og korleis løyser eg det? Så langt har eg berre tappa ut trykket gjennom sikringsventilen rundt ti gongar for å minske karboneringa.
Eg har denne tappekrana
På laurdag fylte eg eit 12-litersfat med wit, og tvangskarbonerte med 1,2 bar i øl på 3 grader. Skulle passe ølstilen ganske bra ifylgje internett.
Etter dette satte eg ølet i kjøleskap (temp ukjent), og lot trykket stå på det same. Eg antar eg burde skrudd ned til serveringstrykk, men eg ville sikre meg at alt vart karbonert skikkeleg.
I kveld åpna eg kjøleskapet, og ser at regulatoren viser fem (!) bar. Eg skrur av Co2, og slepp ut trykket ned til 0.5. Det som kjem ut er utelukkande skum.
Kva har skjedd her, og korleis løyser eg det? Så langt har eg berre tappa ut trykket gjennom sikringsventilen rundt ti gongar for å minske karboneringa.
Eg har denne tappekrana