Det er vel ikke bunn-tapping på den Speidelen; hvor mye Starsan blir igjen?
Tror jeg skjønte det, du snur den opp ned og driver ut med co2 fra tappekranen?
Det er vel ikke bunn-tapping på den Speidelen; hvor mye Starsan blir igjen?
For vann kan det være gunstig, for uv-lys dreper bakterier, så om det ikke var helt reint kan det bli bra.Alle drikkevarer(utenom vann kanskje) blir vel påvirket av sollys
Ville trodd det var enklere å bare tippe den på siden når det begynner å bli tomt, så tappekranen kommer nederst.Tror jeg skjønte det, du snur den opp ned og driver ut med co2 fra tappekranen?
Det er vel ikke bunn-tapping på den Speidelen; hvor mye Starsan blir igjen?
trenger ikke tømme, la stå med starsan til de skal brukes, tøm de da, så slipper du mesteparten av skummet også.Har fått tak i to bryggerifat jeg ikke får brukt enda. Har åpna og vaska de. Tømme for star san og sette trykk på, for så å sette vekk?
Det kan du, men det blir ikke det samme. Hva slags candi er det snakk om? Hvis hvitt, kan du bruke vanlig hvit farin
Candisukker er invertsukker som er brunet. Vanlige brune sukker får brunfargen fra melasse (plantematerialet i sukkerrør). Det er ganske stor forskjell, men som Loebrygg sier, er melasse det som vanlig i Old Ale / Vintervarmer.Ikke verst! Jeg ser jo for meg at det vil sette mer smak enn candi, bare basert på lukten (den deilige, sirupsaktige lukten!). Da prøver jeg det.
Takker for innspill!
Jeg har hatt 20kg malt i den. Da var det stappfullt. Så burde funke greit med 18kgSer ikke noe i veien for det. Så lenge du føler du får plass til malten
Meskepose da, regner jeg med.Jeg har hatt 20kg malt i den. Da var det stappfullt. Så burde funke greit med 18kg
Nope. Hadde det rett i kjelen.Meskepose da, regner jeg med.
Mange som har kommet til at flowmeteret er klumpete og unødvendig. Noen butikker selger også versjoner med en skala som er feil, slik at det knapt kan brukes.De av dere som bruker oksigenerinssett med flowmeter fra Bryggselv, er det tungvindt å få stilt den inn på 1l/t? Det er jo ikke snakk om mange kronene forskjell med, og uten flowmeter, men om flowmeter et er håpløst å bruke er det jo unødvendig å legge penger i det.
Så min antagelse var ikke helt borti i natta der altså. Så hvordan går man fram uten flowmeter? Er det greit nok med å åpne til det kommer små fine bobler og kjøre 1-1,5 minutt eller er det å styre med å kjøpe flowmeter utenom?Mange som har kommet til at flowmeteret er klumpete og unødvendig. Noen butikker selger også versjoner med en skala som er feil, slik at det knapt kan brukes.
Alle har vel sin metode. Jeg pleier å justere flowen til det bare bobler såvidt på toppen. (Skum på overflaten er bortkastet oksygen.) Holder på i 60-90 sekunder.Så min antagelse var ikke helt borti i natta der altså. Så hvordan går man fram uten flowmeter? Er det greit nok med å åpne til det kommer små fine bobler og kjøre 1-1,5 minutt eller er det å styre med å kjøpe flowmeter utenom?