Tråden for dumme spørsmål.

Har fått tak i to bryggerifat jeg ikke får brukt enda. Har åpna og vaska de. Tømme for star san og sette trykk på, for så å sette vekk?
 

Vedlegg

  • 16021540018762944121486537972893.jpg
    16021540018762944121486537972893.jpg
    467,2 KB · Sett: 36
Flott gjærstartertråd du har skrevet @Finn Berger

Vil du skrive noe om hvordan lage stor starter (uten å gå om et ordinært øl) med f eks W34/70?
Utgangspunkt er en pakke gjær, nok spraymalt/vørter, magnetrører som drar 20 liter.
30 liters bøtte på røreren. Evt kolbe(r) hvis nødvendig.
-40 liter dobbelbokk med OG 1.080 skal gjæres på 8 C
 
Må eplecider gjæres mørkt? Eller kan glassballong stå på lyst rom?

Edit: kan jo alltids dekke til med håndkle, men lar spørsmålet stå.
 
Har fått tak i to bryggerifat jeg ikke får brukt enda. Har åpna og vaska de. Tømme for star san og sette trykk på, for så å sette vekk?
trenger ikke tømme, la stå med starsan til de skal brukes, tøm de da, så slipper du mesteparten av skummet også.
 
Heia!
Jeg skal til å brygge Kinn Vintervarmer. I oppskriften står det at man skal ha 250g candi sukker. Det har jeg ikke, men kan jeg bruke brun farin i stedet? Sånt mykt, mørkt sukker fra Dan Sukker. Er det eventuelt noe annet jeg kan bruke i stedet?
 
Det kan du, men det blir ikke det samme. Hva slags candi er det snakk om? Hvis hvitt, kan du bruke vanlig hvit farin
 
Tilbake
Topp