Finn Berger
Moderator
Du kan antakelig gå en del over 1 ml/kg. Den grensa er helsafe. Et problem kan være at folk er ulikt følsomme for stoffet, så om du legger deg høyt, får du kanskje et øl de fleste synes er helt greit, mens noen få kan synes de kjenner en ubehagelig smak.Litt motstridende svar der altså.
Med 1ml pr kg kan jeg ha maks 4.6ml, der er jeg nå og har Ph på 5.41 5min inn i kok.
Ifølge linken er de oppe i 10,8ml pr gallon altså i området 18-20ml på min batch på 34liter, men da kan det smakes.
Spørsmålet blir jo da om jeg skal tilsette mer for å få Ph ned mot 5.2, eller om det er best å la være?
Jeg er ikke overraska over exbeeriment-resultatet. Jeg tolker det dithen at det er en merkbar forskjell for noen når du bruker såpass mye. Jeg mener jeg har kjent det når jeg har vært for raus med mjølkesyra tidligere, men det har ikke vært vedlig dramatisk.
Problemet er lett å omgå: Bruk fosforsyre i stedet.