Dette punktet fra artikkelen skjønner jeg ikke helt:
"3. The potential risks too much zinc can cause some yeast strains to autolyse, so care has to be taken not to add too much. The levels of addition below recognize this risk.
Similarly, if you intend to bottle condition your product by re-fermentation induced by wort (Speise) addition, you should not add the zinc salt to the wort used for the bottle conditioning. Add it only to the wort for your main fermentation."
Det må vel bare bety at du ikke skal tilsette sink to ganger? Det kan ikke bety at du ikke skal kunne ta av vørter til karbonering fra kokekjelen, slik vi normalt gjør, om du har tilsatt sink under kokingen? (Men nå sier de jo at du ikke skal tilsette sinksulfat heptahydrat i kok, fordi du da får en del tap, og i så fall oppstår ikke problemet.)
Jeg kjøpte servomyces (ser det skrives med s, ja

) fordi jeg vil prøve det i undergjæret øl for å bekjempe hydrogensulfidlukta. Men det er åpenbart et tveegget sverd, siden det stimulerer gjæren til å lage mer isoamyl. Så her skal vi nok være nøye med doseringen, ja

!