loebrygg
Norbrygg-medlem
Jeg vet ikke, men jeg vil tro at det å ha en del veske over gjæren er gunstig da dette samlede økte volumet beskytter den mot temperatursvingninger. Jeg har min stående i døren slik at den er lengt mulig borte fra bakveggen hvor kjølingen foregår. Aner ikke hvor viktig dette er, men med 2 grader i skapet må jeg av-ise bakveggen et par ganger i året …
Ca 30-45ml over 5-15ml gjær.
Vis vedlegget 47687
Ja det var ca det jeg også fant ut, jeg kjøpte jo en gjeng med målebeger og labflasker og styrte fælt med skylling av gjær og gudene må vite hva i begynnelsen.Det der ser rimelig lurt ut.
Jeg tar ellers gjerne vare på mer eller mindre hele kaka når jeg har tappa opp et brygg som jeg mener har produsert god gjær. Men det er jo meningsløst hvis jeg ikke tenker å bruke den relativt snart. Om jeg ikke bruker den før om to måneder, bruker jeg jo uansett bare en liten del av den, og setter en starter. Og da kunne jeg like gjerne bare ha fylt et rør.
tilsettes mot slutten av koking.. siste 10-15 minHvordan bruker folk gjærnæring? I gjærstarter, i vøtert, eller begge deler?
Jeg har sett flere si at en ikke bør kaldkræsje noe særlig mer en et par dager, er det da regnet fra en skrur ned tempen, eller fra det er nedkjølt?
Ser nå på en 49 liter som sto på 20° som jeg satte ned til 1° i går i ellevetiden ikke er kommet lenger ned en 6° nå 27 timer senere, hadde passet greit å få det på fat i morgen.
Jeg har sett flere si at en ikke bør kaldkræsje noe særlig mer en et par dager, er det da regnet fra en skrur ned tempen, eller fra det er nedkjølt?
Ser nå på en 49 liter som sto på 20° som jeg satte ned til 1° i går i ellevetiden ikke er kommet lenger ned en 6° nå 27 timer senere, hadde passet greit å få det på fat i morgen.
Tørrhumle under coldcrash?
Eller tørrhumle, så coldcrash?
Typisk oppskrift:
100g tørrhumle 3-4 dager.
Har temperaturen stor innvirkning på tørrhumleeffekten?
Hvilket alternativ og hvorfor?
1. Tørhimle 3-4 dager på 18-20 grader (der du avslutta gjæringa, så 2-dager CC
2. Tørrhumle på 18-20dager og senke tempen etter en dag eller to, så 2 dager ned mot null.
3. Sette i gang kjølinga og tilsette tørrhumlen, og la det stå de 3-5 dagene det tar å bunnfelle "alt sammen"
Kan det være hvis du skal flaske, ellerr karbonere naturlig på fat?
@Finn Berger det siste punktet ditt der leste jeg et sted for 2 dager siden tror jeg![]()
Off topic fra meg her. Jeg har aldri vært i denne tråden her før, bare skravler man i vei ved å trykke på send svar eller er det en mulighet for å starte et nytt emne?
O2 er jo to tredjedeler av CO2Det er nemlig ørlite oksygen blanda inn i CO2'en.