Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Hvis målet er lav alkohol med mye smak bør du nok sikte mot høy FG. Laget en for noen år siden: Mesket på 72 grader og brukte mye mørke malt. Allikevel gjæret den litt for godt ut – og endte på 2,7 %. Lav OG og 64 grader vil nok gi lav FG. 1.004 høres rimelig ut. Faren er at ølet blir tynt og kjedelig. En god porsjon humle kan jo selvsagt piffe det opp.Ja, er ikke noe spess med oppskrifta, Vienna, pale, litt Crystal 80 og litt flaket havre.
Skjønner, har sett litt på det, jeg antar at siden jeg skal bruke lagergjær og ønsker en crisp øl, så blir lav FG veien å gå, jeg fant derimot veldig lite om å brygge en øl på rundt 2,5%, de fleste var enten rundt 1% eller 4%, men det du sier er at det er ikke unormalt med lav FG når jeg mesker på 64 grader?