Trub; når skal jeg stikke om/tappe ut?

I påvente av koniske gjæringskar slik at jeg kan tappe ut trub'en, gjærer jeg i vanlige 25 liters plastbøtter. Når er det vanlig å tappe ut trub'en? Og kan/bør jeg stikke om i plastbøttene for å fjerne trub'en? Eller bør jeg ikke gjøre det i det hele tatt, jfr risiko for infeksjon og annet?
 
Takk, nyttig. Men vet du når man normalt tapper ut trub'en fra koniske gjæringsfat? Hele poenget med koniske er jo å få ut trub'en, og det må jo ha med kvaliteten å gjøre. Så noe hensikt må det jo ha å stikke om, selv om få gjør det.
 
Hele poenget er vel ikke å få ut truben (kan også høste gjær, ta prøver uten å åpne lokk, mindre sjanser for riper om den er av SS), men tar poenget. Jeg aner ikke, har ikke konisk og har aldri overført til sekundærkar (bortsett fra ved blanding av sukkerlake ved flasking, og da gjøres det når FG er nådd, etter Cold crash)
 
Tilbake
Topp