Hei!
Er ny på forumet og i Norbrygg etter en tid som "hangaround".
Brygger med BIAB og har vel 10 all grain batcher på cv'en så langt. Ingen veteran altså men læringskurven er bratt.
Har så langt holdt meg til ale da jeg ikke har hatt muligheter for kjøling/temperaturkontroll før nå.
Til helgen er det planlagt brygging av pilsner og har satt sammen følgende oppskrift.
"Was ist los Harry?"
Tysk pils
OG: 1.045
FG: 1.008
IBU: 31.4
Batch size: 25 liter
Malt:
5.5kg Bohemian pilsner malt
Humle:
55 gr Mittelfrüh 90 min
50 gr Mittelfrüh 5 min
60 gr Mittelfrüh 0 min
Irish moss og gjærnæring på 15min.
Koketid 90 min
Mesking på 55 grader i 15 min, 67 grader i 60 min og 77 grader i 5 min.
Tilføres ren oksygen 1l pr.min i 2 min.
Gjær: 4 pakker rehydrert W34/70, gjæres etter "hurtigmetoden" som beskrevet på Bryggselv sin blogg.
Noen som ser noe som skurrer veldig her eller ser dette greit ut?
Er ute etter en harmonisk crisp pilsner ala Sundbytunets Kjellerpils/gardspils.
Noen forslag til hvor jeg kan "kvitte" meg med de siste grammene humle?
Er ny på forumet og i Norbrygg etter en tid som "hangaround".
Brygger med BIAB og har vel 10 all grain batcher på cv'en så langt. Ingen veteran altså men læringskurven er bratt.
Har så langt holdt meg til ale da jeg ikke har hatt muligheter for kjøling/temperaturkontroll før nå.
Til helgen er det planlagt brygging av pilsner og har satt sammen følgende oppskrift.
"Was ist los Harry?"
Tysk pils
OG: 1.045
FG: 1.008
IBU: 31.4
Batch size: 25 liter
Malt:
5.5kg Bohemian pilsner malt
Humle:
55 gr Mittelfrüh 90 min
50 gr Mittelfrüh 5 min
60 gr Mittelfrüh 0 min
Irish moss og gjærnæring på 15min.
Koketid 90 min
Mesking på 55 grader i 15 min, 67 grader i 60 min og 77 grader i 5 min.
Tilføres ren oksygen 1l pr.min i 2 min.
Gjær: 4 pakker rehydrert W34/70, gjæres etter "hurtigmetoden" som beskrevet på Bryggselv sin blogg.
Noen som ser noe som skurrer veldig her eller ser dette greit ut?
Er ute etter en harmonisk crisp pilsner ala Sundbytunets Kjellerpils/gardspils.
Noen forslag til hvor jeg kan "kvitte" meg med de siste grammene humle?