Jeg var i gang med å brygge en Belgisk trippel, (25 l) etter meskingen røyk min berrbrew 60, og jeg fikk ikke kokt vørteren. Jeg fikk kokt opp ca 7 liter og tilsatt humlen jeg skulle ha. og tilsatte til den ukokte vørteren.
Jeg tenkte, "skitt au, får prøve å brygge øl uten å koke vørteren. Jeg leste en artikkel i et SAS magasin for en tid siden om i (Var det Litauen?) der de brygget øl uten å koke vørteren.
Jeg tilsatte altså den lille batchen med 7 l kokt vørter med humle, oppi den ukokte vørteren.
OG ble målt til 1.065sg, egentlig skulle den være 1.085sg.
Har tilsatt en blanding av Witgjær, Belgisk trappistgjær, og en Saison gjær. Startet gjæringen på 17 grader, og økte til 27 grader gjennom en uke. Nå har det gått 11 dager, og jeg hAR ETTERGJÆRET med hvetegjær, da det hadde sluttet å gjære, og jeg syntes ølet var noe søtt etter det jeg ønsker. Nå plopper det livlig i vørteren igjen. Dette ble jo en veldig experimentell Belgisk trippel, men så langt ser det ut som at det vil bli bra saker dette.Har smakt på ølet, og det virker som det lover godt... Er det noen der ute som har noe kjennskap til ukokt vørter ved brygging av øl?? Noen linker å vise til??
Jeg tenkte, "skitt au, får prøve å brygge øl uten å koke vørteren. Jeg leste en artikkel i et SAS magasin for en tid siden om i (Var det Litauen?) der de brygget øl uten å koke vørteren.
Jeg tilsatte altså den lille batchen med 7 l kokt vørter med humle, oppi den ukokte vørteren.
OG ble målt til 1.065sg, egentlig skulle den være 1.085sg.
Har tilsatt en blanding av Witgjær, Belgisk trappistgjær, og en Saison gjær. Startet gjæringen på 17 grader, og økte til 27 grader gjennom en uke. Nå har det gått 11 dager, og jeg hAR ETTERGJÆRET med hvetegjær, da det hadde sluttet å gjære, og jeg syntes ølet var noe søtt etter det jeg ønsker. Nå plopper det livlig i vørteren igjen. Dette ble jo en veldig experimentell Belgisk trippel, men så langt ser det ut som at det vil bli bra saker dette.Har smakt på ølet, og det virker som det lover godt... Er det noen der ute som har noe kjennskap til ukokt vørter ved brygging av øl?? Noen linker å vise til??