gle1
Norbrygg-medlem
2 av de 4 siste bryggene har vært lyse humlesvake øl(blonde og kølsch). Begge gangene har det kommet en usmak jeg ikke klarer å sette ord på. Den er syrlig, besk og noen har sagt den minnet om mugg. Det smaker rett å slett ikke bra. Det er ingen tegn på infeksjon i gjæringskaret.
Begge ølene ble kokt i 90min, men med ca 6% avdamping. Brygger med 3 kjelers oppsett og kontinuerlig skylling. Mesken er på 2.8-3L/kg, og jeg skyller med ca like mye vann som jeg mesker med.
Derfor begynner jeg å lure på om det er noe i bryggeprosessen av lyse øl som jeg gjør feil. Kan det komme fra vannjustering?(Grimstadvann), eller for mye skylling(skyller til ca 1008), eller noe annet?
Eller kan det komme usmaker, uten tegn til infeksjon under gjæringen? Gjærer på 2 80L koniske gjæringstanker av plast. Etter usmaken i den første blonden, ble begge tankene fyllt opp med kaustisk. Mellom blonden, og kølschen, ble det gjæret et juleøl på samme tankene. Juleølen hadde ikke denne usmaken.
Begge ølene ble kokt i 90min, men med ca 6% avdamping. Brygger med 3 kjelers oppsett og kontinuerlig skylling. Mesken er på 2.8-3L/kg, og jeg skyller med ca like mye vann som jeg mesker med.
Derfor begynner jeg å lure på om det er noe i bryggeprosessen av lyse øl som jeg gjør feil. Kan det komme fra vannjustering?(Grimstadvann), eller for mye skylling(skyller til ca 1008), eller noe annet?
Eller kan det komme usmaker, uten tegn til infeksjon under gjæringen? Gjærer på 2 80L koniske gjæringstanker av plast. Etter usmaken i den første blonden, ble begge tankene fyllt opp med kaustisk. Mellom blonden, og kølschen, ble det gjæret et juleøl på samme tankene. Juleølen hadde ikke denne usmaken.