Finn Berger
Moderator
Nei, jeg er ikke interessert i å få veldig høy utgjæring. Men den kan godt ligge på 80.Ja, jeg kjører hochkurz. Har gjort det så lenge at jeg måtte bla i gamle journaler for å finne notater der jeg kun brukte ett steg. Men det er samme historien der: 77-80 %. Såvidt over noen få ganger. 83 % og mer, som amerikanerne i tråden snakker om, har jeg aldri oppnådd. Men dette er jo ikke en konkurranse. Ønsker bare mest mulig forutsigbarhet.
Vil du ha høy utgjæring, trur jeg at du kan få det til ved å legge pHen ned på 5,1, og meske inn rundt 60 grader. Det skulle gi limit dekstrinasen en mulighet til å knekke en del greinkløfter som ellers ville blitt dekstriner.
Men jeg lurer stadig på hva som gir den høye utgjæringa som jeg fant at flere på AHA-forumet fikk. Jeg kan ikke se hva de kan gjøre annerledes enn det jeg - og du - gjør som skulle gi den høye utgjæringa. Jeg trur ikke at dekstrinasjonssteget spiller så stor rolle.
Og det plager meg når det er noe jeg ikke skjønner.