Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Det er nok Michael, designer og produsent av fylleren, som er på videoen. Jeg purger flere ganger. Trykket kan variere mellom 0,7 og 1 bar omtrent. Det er nok uansett klin umulig å få ut alle O2-molekylene. Men siden flasken fylles fra bunnen blir gassen i headspace skjøvet ut ”foran” ølet – og jeg tror ikke det rekker å ta opp i seg stort med gass de sekundene fyllingen tar. Jeg korker forrige flaske mens jeg fyller den neste. Det er gull med et handsfree design. Legger på en kork mens flasken venter‚ og da blir den liggende å vippe pga. at det frigjøres litt CO2 fra ølet. Alt i alt er det en temmelig O2-fri prosess. Har aldri vært plaget med oksidert øl. Selv NEIPA klarer seg bra gjennom fyllingen. Bildet er tatt et par måneder etter fylling:På videoen der, flusher du 1 gang bare, med hvilket trykk? Er vel ikke nok til å få ut all O2? Og når flaska står på benken i et minutt, blander ikke den lille CO2en som er i flaskehalsen seg med omgivelsene likevel før du får på korken?