Selv vil jeg anbefale et belte som blir surret rundt karet. Direkte oppvarming og mer kontroll enn å varme opp luften rundt, som først må bli avkjølt før karet blir avkjølt hvis man overskyter, og det gjør man med luft som medium og stc.
Den overskytingen pga varm luft er nok fint liten:
1: luft veier ca 1,25kg pr m3 ved relevamte temperaturer
2: luft har en varmekapasitet på ca 1kJ/kgK
3: vann veier 1kg pr liter (altså ca 800 x luft...)
4: vann har en varmekapasitet på ca 4,2 kJ/kgK
Altså krever det ca 4x så mye energi å varme opp 1kg vann som 1kg luft... Og mens vi har fex 25l vørter (med tilnærmet lik varmekapasitet som vann) i gjæringsskapet, så har vi ikke mer enn noen hundre gram luft, litt avhengig av størrelsen på skapet.
La oss si at et kjøleskap er på 125 l, med 25 l vørter i en bøtte. Da har du ca 125g luft inni der, som altså er nok til å varme opp ca 1,25dl vørter 1/4 grad pr grad temperaturforskjell...
Hvis ikke jeg hoderegner helt feil her nå da - kaffen er ikke helt inne i systemet enda så skal ikke være alt for skråsikker