cjohansen
Norbrygg-medlem
Har nå prøvd meg på WLP007 noen ganger, og sjelden har jeg sett gjær være SÅ ivrig på å flokkulere og lage mursteinsgulv i gjæringskaret. Har to ganger nå hatt under 60% utgjæring med den, og lurer på om jeg gjør noe gæernt.
Den første var en brown ale. OG 1.055, mesket på 68C, stoppet på 1.024. Lot den stå en stund, økte temp osv, men gjæren hadde klumpet seg og var ferdig. Den smakte greit nok så jeg flaska.
Så brygget jeg en mild. Den startet på 1.037. Etter få dager var den nede i 1.017 og all tegn til aktivitet var borte - ingen plopping, overflaten var klar og fin, gjæren lå limt i bunnen. Ble litt irritert, og for første gang prøvde jeg å virvle opp gjæren igjen med en skje. Dagen etter er det blikk stille igjen, og hydrometeret viser 1.016. Denne var også mesket på 68C.
Hva slags erfaring har folk med mesketemperatur og WLP007? Mesker jeg for høyt for den? I utgangspunktet var jeg redd for at den skulle gjære for godt ut, gitt at den er oppgitt med 70-75% utgjæring.
Den første var en brown ale. OG 1.055, mesket på 68C, stoppet på 1.024. Lot den stå en stund, økte temp osv, men gjæren hadde klumpet seg og var ferdig. Den smakte greit nok så jeg flaska.
Så brygget jeg en mild. Den startet på 1.037. Etter få dager var den nede i 1.017 og all tegn til aktivitet var borte - ingen plopping, overflaten var klar og fin, gjæren lå limt i bunnen. Ble litt irritert, og for første gang prøvde jeg å virvle opp gjæren igjen med en skje. Dagen etter er det blikk stille igjen, og hydrometeret viser 1.016. Denne var også mesket på 68C.
Hva slags erfaring har folk med mesketemperatur og WLP007? Mesker jeg for høyt for den? I utgangspunktet var jeg redd for at den skulle gjære for godt ut, gitt at den er oppgitt med 70-75% utgjæring.