Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

Noen som har oppskrift på Bygdeorginal fra Kinn?
Ser de bruker Pilsnermalt og Carafa Special. Noen som har en formening om mengde av hver for en 25 L batch.
Abv = 6 %
 
Noen som har oppskrift på Bygdeorginal fra Kinn?
Ser de bruker Pilsnermalt og Carafa Special. Noen som har en formening om mengde av hver for en 25 L batch.
Abv = 6 %

Carafa'en ser ut til å være for fargejustering, så 99% pilsnermalt og 1% carafa special? (OG er 1.052)

EDIT: I 25L vil carafa-mengden være ca. 50g.
 
Sist redigert:
Noen som har oppskrift på Bygdeorginal fra Kinn?
Ser de bruker Pilsnermalt og Carafa Special. Noen som har en formening om mengde av hver for en 25 L batch.
Abv = 6 %

Enig med @espandre, her er det snakk om veldig små mengder, kanskje ned til bare en halv prosent. Hvilken Carafa (I, II eller III) du bruker, spiller også en rolle. Kinn har jo en fargeprøve i datastripa, og den kan du sjekke mot tilsvarende i kalkulatoren til Brewer'sFriend: Beer Color Calculator SRM - Brewer's Friend

Artig øl, det der; en engelsk IPA brygget på pilsnermalt, og humlet med tyske humler. (Nor.Br. er riktignok opprinnelig engelsk, men dyrkes nå bare i Tyskland og USA, så vidt jeg veit.) Ut fra måten Kinn beskriver ølet på, ser det ut til at de har tenkt det som en klassisk engelsk IPA. Og da er det ganske morsomt at bare er gjæren, av råverene, som holder den på plass i England.

Kontinental edelhumle er kanskje ikke nødvendigvis "galt" om man tenker historisk? Det har visst blitt importert mye Saaz til England. Men pilsnermalt er vel en original vri? Til en amerikansk IPA går det vel, men til en engelsk ... ?

Jeg lurer litt på hvordan humlene er brukt. " ... berre akkurat nok humlearoma", sier de. Mulig det ikke er tørrhumlet? Bare wwhirlpool? Litt rart, siden en engelsk IPA vel opprinnelig blei temmelig kraftig tørrhumla. På den annen side blei de lagra veldig lenge, også. Tørrhumlinga var for konservering, ikke for aroma. Så kanskje blir dette "riktig".

Jeg lurer også på om Nor.Br. blir brukt hele veien, eller om det er ei arbeidsdeling der den er bitterhumle, mens Tettnang tar seg av smaks- og aromadepartementet.

Kinn har jo Wyeast 1318 som husgjær, men jeg lurer på om en litt mer attenuerende gjær hadde gjort seg bedre? WLP013 eller WLP023? Særlig den siste kan gi et veldig tørt øl - og det blir vel riktig?

Jeg har ikke smakt denne, men fikk veldig lyst til å prøve å brygge den nå:).
 
Enig med @espandre, her er det snakk om veldig små mengder, kanskje ned til bare en halv prosent. Hvilken Carafa (I, II eller III) du bruker, spiller også en rolle. Kinn har jo en fargeprøve i datastripa, og den kan du sjekke mot tilsvarende i kalkulatoren til Brewer'sFriend: Beer Color Calculator SRM - Brewer's Friend

Artig øl, det der; en engelsk IPA brygget på pilsnermalt, og humlet med tyske humler. (Nor.Br. er riktignok opprinnelig engelsk, men dyrkes nå bare i Tyskland og USA, så vidt jeg veit.) Ut fra måten Kinn beskriver ølet på, ser det ut til at de har tenkt det som en klassisk engelsk IPA. Og da er det ganske morsomt at bare er gjæren, av råverene, som holder den på plass i England.

Kontinental edelhumle er kanskje ikke nødvendigvis "galt" om man tenker historisk? Det har visst blitt importert mye Saaz til England. Men pilsnermalt er vel en original vri? Til en amerikansk IPA går det vel, men til en engelsk ... ?

Jeg lurer litt på hvordan humlene er brukt. " ... berre akkurat nok humlearoma", sier de. Mulig det ikke er tørrhumlet? Bare wwhirlpool? Litt rart, siden en engelsk IPA vel opprinnelig blei temmelig kraftig tørrhumla. På den annen side blei de lagra veldig lenge, også. Tørrhumlinga var for konservering, ikke for aroma. Så kanskje blir dette "riktig".

Jeg lurer også på om Nor.Br. blir brukt hele veien, eller om det er ei arbeidsdeling der den er bitterhumle, mens Tettnang tar seg av smaks- og aromadepartementet.

Kinn har jo Wyeast 1318 som husgjær, men jeg lurer på om en litt mer attenuerende gjær hadde gjort seg bedre? WLP013 eller WLP023? Særlig den siste kan gi et veldig tørt øl - og det blir vel riktig?

Jeg har ikke smakt denne, men fikk veldig lyst til å prøve å brygge den nå:).
Tror denne brygges med Kinns andre husgjær, som jeg ikke husker nummeret på.. (den som omtrent tilsvarer WLP530). Altså mistenker jeg det er belgisk gjær - har også hørt den er blitt kalt Belgisk IPA. Dette stemmer godt med smaksbildet på ølet. Det er litt Tank7 schwung over det hele..
 
Tror denne brygges med Kinns andre husgjær, som jeg ikke husker nummeret på.. (den som omtrent tilsvarer WLP530). Altså mistenker jeg det er belgisk gjær - har også hørt den er blitt kalt Belgisk IPA. Dette stemmer godt med smaksbildet på ølet. Det er litt Tank7 schwung over det hele..

På Untapp'd står det som en belgisk IPA, men på Kinns egen side står det at de bruker 1318. Kan de ha byttet?
 
Enig med @espandre, her er det snakk om veldig små mengder, kanskje ned til bare en halv prosent. Hvilken Carafa (I, II eller III) du bruker, spiller også en rolle. Kinn har jo en fargeprøve i datastripa, og den kan du sjekke mot tilsvarende i kalkulatoren til Brewer'sFriend: Beer Color Calculator SRM - Brewer's Friend

Artig øl, det der; en engelsk IPA brygget på pilsnermalt, og humlet med tyske humler. (Nor.Br. er riktignok opprinnelig engelsk, men dyrkes nå bare i Tyskland og USA, så vidt jeg veit.) Ut fra måten Kinn beskriver ølet på, ser det ut til at de har tenkt det som en klassisk engelsk IPA. Og da er det ganske morsomt at bare er gjæren, av råverene, som holder den på plass i England.

Kontinental edelhumle er kanskje ikke nødvendigvis "galt" om man tenker historisk? Det har visst blitt importert mye Saaz til England. Men pilsnermalt er vel en original vri? Til en amerikansk IPA går det vel, men til en engelsk ... ?

Jeg lurer litt på hvordan humlene er brukt. " ... berre akkurat nok humlearoma", sier de. Mulig det ikke er tørrhumlet? Bare wwhirlpool? Litt rart, siden en engelsk IPA vel opprinnelig blei temmelig kraftig tørrhumla. På den annen side blei de lagra veldig lenge, også. Tørrhumlinga var for konservering, ikke for aroma. Så kanskje blir dette "riktig".

Jeg lurer også på om Nor.Br. blir brukt hele veien, eller om det er ei arbeidsdeling der den er bitterhumle, mens Tettnang tar seg av smaks- og aromadepartementet.

Kinn har jo Wyeast 1318 som husgjær, men jeg lurer på om en litt mer attenuerende gjær hadde gjort seg bedre? WLP013 eller WLP023? Særlig den siste kan gi et veldig tørt øl - og det blir vel riktig?

Jeg har ikke smakt denne, men fikk veldig lyst til å prøve å brygge den nå:).

Jeg så i en av kommentarene på ratebeer at den hadde litt sødme - og det stemmer med 1318. Passer det med din opplevelse? Og hva tror du om å bytte til en gjær som gir et litt tørrere øl?
Jeg smakte brygget forrige helg og syns det var et fantastisk godt og ujålete øl (som Kinn også skriver). De bruker husgjæra Wyeast 1318 og ha en fin balanse mellom sødme og bitterhet. Enig med Finn, skulle gjerne visst hvordan de humler. Må brygges snart, men litt fullt i siv kjøleskap nå. Kan kanskje kontakte Espen Lothe å høre om han vil dele. Takk for respons folkens.
 
Var på foredrag på Bergen Ølfestival igår, med Greg Hall fra Goose Island, som snakket om fatlagring. Topp opplegg, fikk utdelt Bourbon County Imperial Stout. Sinnsykt godt.
Han kunne dele at det er laget med mesteparten pale malt, noe lys karamell, noe mørk karamell, og litt roasted barley. Ikke black malt. OG er 30P, og FG 10P.
 
Var på foredrag på Bergen Ølfestival igår, med Greg Hall fra Goose Island, som snakket om fatlagring. Topp opplegg, fikk utdelt Bourbon County Imperial Stout. Sinnsykt godt.
Han kunne dele at det er laget med mesteparten pale malt, noe lys karamell, noe mørk karamell, og litt roasted barley. Ikke black malt. OG er 30P, og FG 10P.



Koselig film.

Rett før 28 min vises ditte:
1ddcb2148b43721812fdb5ced3875626.jpg


Men det stemmer då altså ikkje med det han sa, søren [emoji16]
 

Koselig film.

Rett før 28 min vises ditte:
1ddcb2148b43721812fdb5ced3875626.jpg


Men det stemmer då altså ikkje med det han sa, søren [emoji16]

Kom på at han nevnte at de hadde litt sjokolademalt også. Men black malt hadde de gått bort fra. Han sa også at det sikkert ikke ville utgjort noen særlig forskjell om de brukte Munich. Det er nok ikke skrevet i stein.
 
Abv på borbon county stouten er på 15+, og uten black malt, så det der er nok noe annet.
Sant nok, men samtidig står jo der OG 30 plato og a.e 10.5 plato o_O og kanskje brukte dei black malt før?

Jaja, håplaust å kopiere eit slikt øl uansett, så egentlig er det ikkje så viktig :p
 
Sant nok, men samtidig står jo der OG 30 plato og a.e 10.5 plato o_O og kanskje brukte dei black malt før?

Jaja, håplaust å kopiere eit slikt øl uansett, så egentlig er det ikkje så viktig :p

Greg Hall sa han ikke brukte black for han hadde aldri likt askesmaken. Men hva han likte på 80 tallet vet ikke jeg [emoji6]
 
Tilbake
Topp