Deilige bilder!!!

How did you do it? Deler du tips og oppskrift? [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk

Det er tørr Stout settet til ølbrygging, med litt justering:

Oppskrift for 50l:
8kg Pale Ale Malt
2kg Flaket Bygg Malt
1kg svart malt
200g havregryn

50g hallertau Magnum @ 60min

Mesket på 1 time @ 64 grader C.

Gjær: M07 British ale

Tilsatt 50g røkt eikchips + 1.5dl smokehead whisky etter 5 dager i gjæring. (dette var kun for halve batchen)
 
Er så dårlig på å beskrive smaker, men kan prøve!
Synes den var litt søt(fruktig), mye malt smak, litt brent, og medium røkt med et hint av eik. Er super fornøyd, kun vårt femte brygg :)
Håper jeg greier å glemme noen flasker til neste år, for å se hvordan smaken utvikler seg.
 
Skummet ser flott ut, men det er en liten fare for at den over tid vil bli overkarbonert. Dersom dere har gjort alle ledd riktig, kan det meget vel gå bra. Test en flaske per mnd, og hiv innpå dersom den karboneres mer
 
Om jeg hadde helt ølet forsiktig over i glasset tror jeg ikke skummet hadde blitt like bra, avsluttet med litt høyde på flaska så det plaska litt i glasset for å få skum :) Synes karboneringen var perfekt nå ihvertfall :)
 
Nu er det bare å kjøpe sekker med malt
 

Vedlegg

  • 20160919_152931.jpg
    20160919_152931.jpg
    118,5 KB · Sett: 159
  • 20160919_162200.jpg
    20160919_162200.jpg
    163,7 KB · Sett: 160
  • Like
Reaksjoner: Mc.
c4eba31ae5a704f8d6cbf69186ebb579.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp