Oops, ugjennomsiktig. Damn you autocorrect, selv på andre forsøk.Gjennomsiktig?
Oops, ugjennomsiktig. Damn you autocorrect, selv på andre forsøk.Gjennomsiktig?
Jeg la også merke til, da jeg var på Europris, at det er en overgang nå fra gjenger til "snap-on" for SodaStream. De er i det minste tydelig merket, men det gjør det ikke mindre sannsynlig at jeg kanskje snart må kjøpe meg en ny regulator...Kjøpte flasker på Rusta, de var av denne typen Vis vedlegget 73893
Sent svar men... jeg har ved et par anledninger vært på tokt med forskningsskip. Da har jeg tatt noen hundre liters vannprøver hvor vi har satt til kjemi for å felle ut de stoffene vi er interessert i å analysere. Erfaringen derifra er at utfellingen går mye bedre på båt (dersom det ikke er for mye sjøgang selvfølgelig) enn på lab på grunn av de konstante vibrasjonene fra maskinen. Så som noe bør du få veldig fint bunnfall i de flaskene :-DKan dette by på problemer for øl og vin jeg lagrer i kjellern?
![]()
Tunnelboremaskin - Ny vannforsyning Oslo - Oslo kommune
Vi bruker tunnelboremaskiner til å lage tunnelene som skal frakte vann fra Holsfjorden og ut til hele Oslo. De som bor nærmest tunnelene, vil kunne høre lyd fra maskinen som lager tunnelen.www.oslo.kommune.no
Står ikke dødvekta på CO2-flaska? Så er den overskytende vekta (minus regulator) hvor mye CO2 som er igjen?Vi endte opp med en 4kg CO2-flaske for tappetårnene i bryllupet til helgen. Den står nå og karbonerer en del drikke, så snakker vi om hvor mye som egentlig er brukt til karboneringen inkludert eventuelle lekkasjer. Er det noen som har vekten på en full 4kg CO2-flaske? (https://www.homebrew.no/co2/348/co2-flaske-4kg-full-co2-sylinder-co2-flasker)
Det kan være litt vanskelig å lese, så husk briller!Ah, kanskje det står på flaska... Men takk!
Problemet med sånne er reingjøring. Trur det er mange som har gitt dem opp pga. det. Men det visste du kanskje?Noen som har testet noe á la denne platekjøleren for nedkjøling av vørter? Er det vits å teste noe sånt?
Vis vedlegget 73972
Linken funka ikke, men ser ut som det er plater i kobber eller messing. Det kan gi andre problemer i tillegg til renhold. Ville styrt unna.Noen som har testet noe á la denne platekjøleren for nedkjøling av vørter? Er det vits å teste noe sånt?
Kobber er omdiskutert. LODO-folket har bannlyst all kontakt mellom vørter/øl og kobber fordi kobber kan bidra til oksidering. Jeg har brukt en spiralkjøler av kobber i noen år, og kan ikke si jeg har merka noe negativt - men den har ikke tatt knekken på H2S-produksjonen i pilsen min heller, hvilket skal være den positive funksjonen til kobber. (I det siste brygget kokte jeg med en bit kobberrør i kjelen, så får vi seLinken funka ikke, men ser ut som det er plater i kobber eller messing. Det kan gi andre problemer i tillegg til renhold. Ville styrt unna.
Rustfri dyppkjøler fungerer fint for meg. Noen sverger til motstrømskjøler som har mye mindre kriker og kroker skitt kan hjemme seg i. Men, du kan ikke se hvor rene eller ikke de er inni, og det krasjer med min OCD.
Jeg har brukt en Blichmann Therminator i ca 10 år med godt resultat on uten problemer. Den er enormt effektiv og kjøler vørteren fra 100 til 20 grader om sommeren og 100 til 10 grader sen høst/vinter. Det er viktig å skylle kjøleren umiddelbart etter at kjølingen er ferdig. La varmt vann renne igjennom kjøler først i motsatt retning i ca 1 minutt og deretter i samme retning som den vørteren strømmet i ca 1 minutt. Fyll deretter kjøleren med PBW i ca 30 minutter og skyll deretter med varmt vann. Neste gang den skal brukes fyll den med Starsan ca 30 minutter før bruk. La Starsan virke noen minutter og tøm ut.Noen som har testet noe á la denne platekjøleren for nedkjøling av vørter? Er det vits å teste noe sånt?
Vis vedlegget 73972
Clawhammer omtaler kobber i en ny video hvor de tilsatte kobber i gjæringskaret før tapping. Tror ikke kobber fungerer på varm side. Kobber omtales på 10:17Kobber er omdiskutert. LODO-folket har bannlyst all kontakt mellom vørter/øl og kobber fordi kobber kan bidra til oksidering. Jeg har brukt en spiralkjøler av kobber i noen år, og kan ikke si jeg har merka noe negativt - men den har ikke tatt knekken på H2S-produksjonen i pilsen min heller, hvilket skal være den positive funksjonen til kobber. (I det siste brygget kokte jeg med en bit kobberrør i kjelen, så får vi se.)
Messing skal man ligge unna - i alle fall om man ikke vet med sikkerhet at det ikke inneholder bly. (Det er en legering kabber og sink og om det ikke er noe mer, skulle det vel ikke være noe stort problem. Men det kan altså inneholde andre metaller, også, bl.a. bly.)
Det var pakningen som var problemet. Nå er det tett, uavhengig av hvordan "tuten" på CO2-flaska ser ut.Oppdatering på problemet med SodaStream-regulatoren: Jeg fant igjen en annen SodaStream-flaske av "riktig" type, men det fungerte heller ikke. Så da mistenker jeg rett og slett kan være at pakningene er slitne, så jeg har bestilt noen nye for å se om det hjelper. Kanskje med ny type flaske, til og med.
Jeg er ikke overrasket, jeg har fire regulatorer for Sodastream og alle er forskjellige typer. Har aldri tenkt over hvilken type flaske jeg har kjøpt, alt har fungert. Jeg ser ikje helt hvordan tappen på flaskene skal ha betydning for lekkasje, men kanskje jeg bare har hatt flaks med mine regulatorer.Det var pakningen som var problemet. Nå er det tett, uavhengig av hvordan "tuten" på CO2-flaska ser ut.
Vis vedlegget 73974
Hadde en mistanke om det. Men med skikkelig CIP vask burde det være en smal sak. Men da fikk jeg litt info om det, takk alleProblemet med sånne er reingjøring. Trur det er mange som har gitt dem opp pga. det. Men det visste du kanskje?
Jeg ville karbonert den ferdig før jeg satte den bort.God kveld
Om ikke lenge skal årets juleøl, en munchener dunkel på 4,7%, fates før jeg drar den med til "kjellerboden" hvor den skal få stå i 2 måneder. Boden holder omtrent 10 grader.
Spørsmålet er hvordan jeg går frem mtp co2 og karbonering. Setter jeg eventuelt et lite trykk og lar den hvile på det frem til jeg karbonerer i keezeren i november, eller gir jeg litt mer co2-pupp for å gi den den skal ha med det samme?