For en gjennomsnittlig ølbrygger burde det vel være et poeng å være nøyaktigFor en gjennomsnittlig ølbrygger vil jeg tro det er tilstrekkelig nøyaktig å snurre på måleren et par ganger.
Vel, som du selv sier, det kan dreie seg om +/- 1 poeng. For meg er ikke ett poeng viktig. Hvis det betyr at jeg ikke er en gjennomsnittsbrygger så er jeg vel ikke det da.For en gjennomsnittlig ølbrygger burde det vel være et poeng å være nøyaktig
Dette medførte at vår tre-fas vannpumpe nesten ikke pumper vann lenger.Vi har her vært så uheldige og fått byttet om to faser ved skjøting av hengekabel. Hengekabelen hadde brent av flere faser, og da er det ikke mulig å finne tilbake til samme fasene. Beklager så mye for dette.
Hvis pumpen roterer feil vei, så kan du bare bytte om to av fasene. Slå av strømmen før du kobler. Sjekk med måleinstrument at strømmen er borte hvis du har et tilgjengelig.Strømleverandøren på hytta har goofet det skikkelig til:
Dette medførte at vår tre-fas vannpumpe nesten ikke pumper vann lenger.
Hvis vi kaller fasene for L1, L2 og L3, er det da bare å bytte om to av dem? F. eks, ledningen som gikk til L1 går til L2 og den som gikk til L2 går nå til L1.
Er det samme som svartsurbær?Har fått noen svartvinbær
Ide om hva jeg kan bruke dem til foruten likør?
Er det samme som svartsurbær?
Nei det er der ikke, det er heller et svorsk ord for solbær.![]()
Sneipa? SvartsurbærnewenglandpalealeHar fått noen svartvinbær
Ide om hva jeg kan bruke dem til foruten likør?
Har alltid flasket (nesten full) direkte fra coldcrash, og ikke hatt noe problem. Setter dem som oftest på baderomsgulvet et par dager etterpå (25 grader ish....)Jeg skal flaske øl som for tiden er nedkjølt. Hvis jeg skal fylle flaskene til randen, bør jeg bekymre meg for at væsken utvider seg i romtemperatur? Altså: bør ølet få komme til romtemperatur før jeg flasker det? Jeg har følelsen av at ekspansjon fra 3C til 20C er minimal, men ble litt usikker.
Forskjellen er vel rundt 4% økt volum på 100gr kontra 20 gr, så det bør vel bli under 1% forskjell i volum, bør være uproblematiskJeg skal flaske øl som for tiden er nedkjølt. Hvis jeg skal fylle flaskene til randen, bør jeg bekymre meg for at væsken utvider seg i romtemperatur? Altså: bør ølet få komme til romtemperatur før jeg flasker det? Jeg har følelsen av at ekspansjon fra 3C til 20C er minimal, men ble litt usikker.
Tja, det finnes flytende humleekstrakter, men jeg aner ikke noe om hvordan de vil funke brukt på den måten. Eller om du får tak i dem her i landet. Alfasyreinnholdet vil jeg gjette på er veldig lavt i den der, så hva med å teste den som aromahumle, men bruke ei velkjent bitterhumle?Godt spørsmål. Har tilsvarende tanker: brygger en pale ale-ish med en humle fra en gard i Høyanger. Aner ingenting om den, annet enn at den har vært brukt til ølbrygging for lenge siden. Dersom ølet blir smakløst - finnes det noe å tilsette i fatet etter noen ukers lagring?